Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Určitě jsi taky členem SVJ, takže víš, jak se hlasuje o ekonomice společnýho baráku. Ti v přízemí se vůbec nezajímají o to, že těm nahoře zatíká střechou a proč by se tedy kvůli tomu měly navyšovat platby do fondu. A takto chceš řídit stát? Ani omylem.

Je to dobrý příměr a právě proto považuju přímou demokracii za proveditelnou. Problém toho SVJ je často ten, že je tam podmínka, že se hlasování musí účastnit aspoň 50% členů. Tuhle podmínku bych do přímé demokracie nezatahoval, protože by to dopadalo jako u toho SVJ, že často nejsme usnášení schopní. Ale co to zároveň znamená? Že se ti, kterým je u prdele, jak se dům vede, neúčastní a nepředpokládám, že by se nějak výrazně chtěli účastnit i rozhodovacího procesu okolo státu.

Takže tím se ti, co jsou úplně mimo, vyloučí přirozeně sami. Když ten zbytek bude mít zájem, tak si dokáže zařídit, aby dokázal hlasovat ku prospěchu věci. Nakonec i v tom domě vyhrává většina a ikdyž poslední patro vícepatrového domu tvoří jen desetina hlasujících, nakonec zvítězí rozum a i někteří, které to okamžitě nebolí, tu ruku pro novou střechu zvednou! :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat