Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Když lezou do politiky ti bez peněz, tak si (asi) jdou taky nahrabat, to jo, ale nemají tolik nitek a pák v pozadí, jako ti, co prachy mají, takže urvou řádově méně a (snad) dají pokoj. Je to rozdíl miliony vs. miliardy. Ti bohatí si nepůjdou do politiky pro pár drobných.

Vybrat ze svého středu neúplatné? Demokracie je o tom, že do politiky jdou lidi dobrovolně a Mirek Dušín by se tam velmi rychle pozvracel.

Přímá demokracie se může jevit jako cesta, třeba ve Švýcarsku tak fungují. Jenže úskalí jsi dobře popsal, snadnou ovlivnitelnost médii a stejně tak by davy lidí rozhodovaly o něčem, čemu vlastně sami nerozumí. Musela by každému hlasování předcházet důkladná osvětová kampaň a i tak mám obavy, že by stejně spousta lidí volila "jednoduché a rychlé řešení" a taky to, co jim aktuálně vyhovuje a může být cestou do pekel. Copak by si plebs dobrovolně odhlasoval vyšší daně? Já absolutně nemám přehled o tom, jak funguje ekonomika státu a v jaké jsme ekonomické kondici a jak nás může ovlivnit úprava DPH. Můžu akorát věřit tomu, co by mi naservírovali "odborníci" z médií. Nebo taky nevěřit.
Určitě jsi taky členem SVJ, takže víš, jak se hlasuje o ekonomice společnýho baráku. Ti v přízemí se vůbec nezajímají o to, že těm nahoře zatíká střechou a proč by se tedy kvůli tomu měly navyšovat platby do fondu. A takto chceš řídit stát? Ani omylem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat