Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Titulek článku ukázkově clickbaitový, skutečnost není pro elektroauta zas tak tragická.

Tím nechci sebe stavět do pozice nekritického obdivovatele elektromobility, jen ta čísla značí změnu 12/2022-1/2023, kdy se v Německu měnila dotační politika. Prostě zájemci nakoupili dopředu; a auto není chleba, že by se za pár dní zkazilo. Ale ten evropský tlak na elektrifikaci je v současné době opravdu (kulantně řečeno) dost nelogický. Z dlouhodobého horizontu je to přesto asi (jediná? nevím) správná cesta; až bude dostatek levné energie, dostatek možností snadného a rychlého nabíjení.

Škoda, že nefunguje to, co ve svých knihách má J. M. Troska, tedy využití statické elektřiny na vše :-)

------
Osobně je mi to vlastně jedno. Máme relativně nové benzínové auto (za 3,5 roku 7500 km) a s ohledem na naše cestování autem by mi elektromobil (za rozumnou cenu, tedy v dnešních cenách hluboko pod 500 tisíc) spolu s vlastní FVE vůbec provozně nevadil. Nebo jinak: Favorit nám vydržel pomalu 25 let, než jsme jej darovali (a pořád je v provozu), tohle současné nám klidně může vydržet až do konce.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat