Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropská unie rozhodla. Od roku 2035 nekoupíme žádné auto se spalovacím motorem

Svou příležitost tu nejspíš tuší i výrobci inovativních řešení, nejrůznějších integrovaných filtrů a přídatných vysavačů lapajících uniklý prach. Už v roce 2014 si francouzská firma Tallanto patentovala vysavač, který z každého kola při brzdění odsává uvolněný prach. Ten se ukládá do zásobníků, které jednou za čas řidič vyčistí – nebo se o to postarají v servisu. Podobně si počíná i londýnský start-up s názvem Tyre Collective pomocí sběrných boxů přimontovaných za kola.

Nestačím se divit, co soudruzi vymýšlí. Jen tak přemýšlím, kam si takový vysavač namontují majitelé supersportů, taky si představuju SUV, které projíždí zabahněným terénem a má tam přimontovaný ten bazmek, který při jízdě drhne o zem a odškrabává z penumatik bahno. Stačí i obyčejné auto a zima, kdy máš blatník plný sněhové břečky. To ten vysavač nebo filtr nemůže přežít. Ale soudruzi to určitě mají vymyšlené a doufejme, že někdy i sami autem jeli a ne jen se nechali vozit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat