Jenže: většina automobilek hodlá se spalovákama končit a vyrábět jen elektromobily.
Pokud bude existovat jediná automobilka, která bude vyrábět auta se spalovacím motorem, tak to v pohodě stačí. Doporučuji takové automobilce přistavět další provozy, lidi se o její auta budou rvát!
Jinak osobně jsem pro to, aby zákaz spalovacích motorů byl klidně i dřív než v 2035. Viděl bych to tak, že zákaz spalovacích motoů by mohl být 2 roky potom, co někdo v praxi ukáže funkčnost ekologické konkurence se stejnými nebo lepšími vlastnostmi.
To samozřejmě elektromobil na baterku, která nesmírně ekologicky zatěžuje planetu, je extrémně drahá a navíc auto nemá žádný dojezd a palivo se "čepuje" 8 hodin, rozhodně není.
Myslel jsem, že by náhradou mohl být vodík a jsem velký fanoušek. Ovšem zatím neumíme dostat vodík do nádoby s tlakem 700 bar (potřeba na natankování osobního vozidla) levným a ekologickým způsobem a navíc jediný levný vodík se dá získat za vzniku značného množství CO2 štěpením ze zemního plynu, takže taky to eko není.
Nemáme žádnou náhradu, jízda na koňském povozu je týrání zvířat, to není sluníčková náhrada spalovacího motoru!!!