Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skusenosti po ockovani

Ja naopak poznam zopar pripadov ludi, co to prekonali uz 2x, co tieto pripady

Jeden kamarát prekonal covid tiež pravdepodobne dvakrát v krátkom časovom odstupe. Prvýkrát niekedy v októbri minulého roku - vtedy to mal určite, keďže klasické symptómy, čuch, chuť, ťažkosti dýchania, horúčky. Nemal zrovna najľahší priebeh. Druhýkrát to dostal zrejme na Vianoce od otca, len je škoda, že nebol vtedy na teste, ale vzhľadom na to, že to mali jeho obaja rodičia, tak to musel mať aj on. Ten druhý priebeh bol ale už hladký, ako normálne prechladnutie, len bolesť hrdla a žiadne horúčky.
Takže keď sa bavíme o imunite, aj silnejšia odpoveď organizmu na vírus sa dá považovať za imunitu. Dá sa predpokladať, že ďalšie priebehy budú len ľahšie a ľahšie. Kto si myslí, že budeme raz voči covidu 100% imúnny, tak je proste blbec. Môže sa jedine stať, že covid raz zmutuje do stratena ako španielska chrípka.
Ten predpoklad, že vakcína poskytne lepšiu imunitu ako prekonanie je totálne postavený na vode. U všetkých iných chorôb to bolo doposiaľ presne naopak.

Nechapem preco napriklad stat nevybral tisice dobrovolnikov, ktory by si napriklad sli kazdy mesiac davat zmerat protilatky, ci uz po ockovani, alebo prekonani a nerobil si taketo studie sam. Ak by toto robil stat mali by sme vzorky statisice az miliony ludi a vedeli by sme statisticky urcit co je a co nie pravdpeodobne.

Tak s týmto súhlasím, akurát, čo čakáš od štátu? ;-) Štát vie iba maximálne všetkých zatvárať a vyhadzovať stovky miliónov na absolútne zbytočné testy (ktorých si ty bol mimochodom veľký zástanca), na komplexnejšie operácie s hlavou aj pätou už potom akosi nezbyde.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat