Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skusenosti po ockovani

Inak. Prečo by mali byť nevakcínovaní ľudia znevýhodnení? Veď vakcínovaní sú snáď chránení a za zdravotný stav si nevakcínovaní môžu len oni sami. Za iných okolností by toto bola win-win situácia, lenže samozrejme, máme tu veľa ľudí s fašoidným zmýšľaním vrátane teba, ktorí si nájdu každú zámienku, ako určité skupiny ľudí diskriminovať.

Predstav si, ze ked chodis k zubarovi na povinnu prehliadku raz za rok poistovna ti preplati zakroky a ked nejdes tak nie. Nieje to diskriminacia v tvojich ociach? Podla tvojej logiky ano.
Uz mi je blbe, ale napisem to sem znovu, po 150x, pretoze inak to evidentne nejde.
Ak moje dieta bude chodit do skolky s tvojim a moje bude zaockovane (napriklad proti TBC) a tvoje nie tak ak nie je dodrzana stadovita imunita (okolo 95% sa mi mari) je realne mozne, ze tvoje dieta nakazi chorobou moje a moje zomrie. Napriek tomu, ze bolo zaockovane.
Pretoze sme za tie destiaky rokov zistili, ze vakcinacia a imunita funguje presne takto, takze nechapem, co neustale spochybnujes a preco chces rozdelovat ludi a pises, ze odmietnutie je vlastne ok a je to win-win ved sa nic nedeje.
Deje sa, a deje sa to uz roky, pretoze sa nam sem coraz castejsie vracaju choroby, ktore sme dlhe roky nepoznali.
Ak nechas vakcinaciu na dobrovolne rozhodnutie ludia a tebe sa velke % ludi nezaockuje tak nevybudujes stadovitu imunitu a pozitivne ucinky vakcin vyrazne znegujes.
Ano stale to bude lepsie ako keby nebol zaockovany nikto, ale ucinnost bude vyrazne klesat.
Definuje fasoidne zmyslanie, v podslednej dobe to citam, kde tu, ale neviem presne co to znamena.
A sorry ty diskriminujes mna, pretoze ja verim lekarom a zrovna dnes sla moja 5 rocna dcera na ockovanie a poslal som ju tam aj s vedomim, ze sa nieco moze stat, pretoze verim tomu, ze to co robim je dobre pre nu a ostatne deti, s korymi prichadza do styku.
Biorodic svoje diete zaockovat neda, pretoze co ked, ale kludne ho posle zajtra do skolky spolu s mojim.
Takze kto tu koho diskrimuje? On mna, ci ja jeho?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat