Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skusenosti po ockovani

Vakcíny mají tři fáze klinických studií před uvedením na trh a jednu po uvedení.
Ty tři už jsou hotové ale čtvrtá ještě není ukončena a standardně by tedy neměla vakcinace masivně probíhat, dokud nebudou vyhodnoceny výsledky čtvrté fáze.
Celosvětově klesající pandemická čísla ukazují, že by se měly napnout síly k vakcinaci ohrožených skupin v zemích, kde přetrvávají problémy, a ne aby se očkovali šestnáctiletí zdraví puberťáci.

Očkování funguje, o tom není sporu, a u lidí s velkou pravděpodobností kritického průběhu není co řešit. Ale ten zbytek? Tam se dočteš o trombózách, jinde zase o srdečních komplikacích, další doktoři varují, že vakcinace po prodělaném covidu není bezpečná... Fakt nejsem proti očkování, ale když už jsme z nejhoršího dávno venku, tak bychom měli dát vědcům prostor dokončit testy, interpretovat je a publikovat závěry. Teď už není kam spěchat, navíc už se pracuje na kombo-vakcínách, kde jedním vpichem ošéfují Covid i sezónní chřipku... testují se léky, které se polknou a udělají totéž, co vakcína - eliminují riziko těžkého průběhu... no zkrátka je už prostor první rychlou záplatu vylepšit.

A třeba do těch nových mikročipů dodělají už konečně podporu 5G. :D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat