Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skusenosti po ockovani

To sice ne, ale ani v začátcích očkování proti chřipce jsem o žádných negativních následcích očkování neslyšel. Budeš se asi divit, ale vakciny proti Covidu nejsou narychlo spíchnuté. Tak třeba zde:

V první řadě je nutné zmínit fakt, že vývoj vakcíny ... nezačal ani zdaleka od nuly. ... Na světě existuje totiž celá rodina koronavirů ... Jiní příbuzní byli zodpovědní za závažné epidemie v minulosti. Řeč je především o podtypu SARS, který vyvolal epidemii v roce 2002, a MERS, zodpovědný za stovky obětí v oblasti blízkého východu v roce 2012.
Díky příbuznosti těchto podtypů mohli vědci při vývoji nové vakcíny použít poznatků z vývoje předchozích vakcín a především informací ohledně vlastností koronavirové “rodiny” jako takové. ... Laboratorní výzkum vakcíny tak v podstatě trval roky.

... došlo ke koncentraci výzkumných sil po celém světě na tuto jedinou nákazu, zatímco ostatní projekty byly pozastaveny. V současnosti probíhá přes 800 různých výzkumných projektů zaměřených na boj s koronavirem, z toho 191 se soustředí specificky na vývoj vakcíny. Týmy po celém světě spolupracují v doposud nevídaném měřítku...

I když proces vývoje vakcín trvá běžně velmi dlouho, velká část z tohoto času jsou různé prodlevy převážně administrativního charakteru. Tentokrát byly mnohé byrokratické úkony výrazně urychleny a s nimi i vývoj současné vakcíny. Testování účinnosti, bezpečnosti a případných nežádoucích účinků proběhlo zcela běžným způsobem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat