ale situacia je dost zmenila za ten cas nemyslis?
V čom sa situácia tak drasticky zmenila oproti decembru roku 2020? Áno, nakazilo sa odvtedy viac ľudí - logicky. S tým priamoúmerne umrelo viac ľudí - logicky. Čo sa také zmenilo, čo sme vtedy nemohli predvídať? Najhoršie katastrofické scenáre sa taktiež nenaplnili. Nemocnice to ustáli, hoci horko-ťažko, ale absolútny kolaps a anarchia nenastala.
U teba konkrétne sa karta obrátila v neprospech očkovania aj tým, že si covid už prekonal - iné by bolo, že by si sa bál jeho priebehu. Takže pre teba očkovanie nemá zmysel už ani medicínsky (aspoň najbližšie mesiace) ani právny, keďže ti 6 mesiacov po covide platí "imunita". Hlavne mi príde dosť debilné očkovať sa proti covidu na leto - čiže po sezónne, keď slabne.
Možno by ma o nutnosti očkovania presvedčila vakcína, ktorá by vírus úplne zabíjala - to by bol pre mňa úplne akceptovateľný argument - avšak sa s tým už nikto z odbornej verejnosti netají, že to tak nie je a že celá vakcína je v rovine "uvidíme, možno to aspoň trochu pomôže". Teda opäť žiadna nová znalosť uisťujúca nás o užitočnosti vakcín, ba naopak.