Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je podle vás neomarxismus, a jak se to projevuje v praxi?

Myslím, že jste psal, že OLANO není typickým představitelem tohoto vidění světa, ačkoliv tam trochu zavání.

OĽANO je zlý vtip, je marné sa ich vôbec snažiť politicky definovať. Oni sami nemajú šajnu čo sú, len banda zozbieraných ľudí frustrovaných z korupcie predošlej vlády bez reálnej agendy a keď sa omylom dostanú k moci, domrvia čo sa dá. Marxisti to nie sú, zas nepopieram, že marxisti potrebujú aj trochu inteligencie, čo oni postrádajú. Progresívne Slovensko to je už iná pesnička, to sú (neo)marxisti jak vyšitý. Btw k marxizmu sa tak trochu hlási aj opozičná bývalá vládnuca strana Smer, ale tí si berú za vzor skôr marxizmus tradičného východného typu.

Dle Vaší logiky je diskuze marná, protože konflikt je jejich živná půda?

Z ich pohľadu určite. Veď vidíš, že hocikto s opačným názorom je kacír a triedny nepriateľ. Typický znak marxistov.

Vidíte v tom taky úpadek západní civilizace (která na svobodné diskuze stála) a absenci ve zkušenosti s totalitním (selektivním) řízením společnosti?

Sme síce iba na začiatku, ale už teraz ten vzorec začína tvoriť smyčku a neviem, ako z nej von. Keď je na svete príliš dobre, ľudia sa nudia a začínajú vymýšľať kraviny, ako by sa mohli mať ešte lepšie a prichádzajú na rôzne zhubné inkluzivistické myšlienky. Nastolia si totalitu, ktorá pár rokov vydrží, potom sa musí všetko nanovo kapitalisticky vybudovať a prosperitu plynúcu z kapitalizmu opäť zničia marxisti a môžeme začať odznova. Určite máme výhodu, že sme pár rokov pozadu oproti západným krajinám, ale je to len otázka času, kedy terajšiu produktívnu vekovú vrstvu poznajúcu socializmus vystriedajú zoomeri bez skúsenosti.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat