Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bez očkování zvířat hrozí nové mutace viru.

Že by domácí zvíře nakazilo koronavirem člověka, o tom se neví. Opačně to však hrozí, stejně jako mezidruhové přenosy. Firma Bioveta z Ivanovic na Hané na Vyškovsku proto vyvíjí vakcínu proti covidu-19 u zvířat.

Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/koronavirus-zvirata-nove-mutace-vakcina-bioveta-rozhovor.A210517_608339_brno-zpravy_krut?zdroj=patro

Jestli mě budou nutit utratit naše kočky, stanu se vrahem.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem do nedávna žil v dojmu, že zvířata jsou největší přenašeči. Psalo se to tak v letáku, které… nový
ml1 24.05.2021 16:57
ml1
Zvířata samozřejmě jsou přenašeči stejně jako lidé. A takovej pes třeba ten náš kdysi, ten když kejc… poslední
RedMaX 24.05.2021 22:14
RedMaX

Já jsem do nedávna žil v dojmu, že zvířata jsou největší přenašeči. Psalo se to tak v letáku, které byly všude rozvěšené a také jsme ho dostali do schránky vloni na počátku tohoto korónového šílenství. Proto nechápu, jaktože chodí po ulici psi bez roušek. Až poslední dobou se v médiích (a to je skoro nesleduju) objevuje opak, tedy že dosud není známo, že by zvíře nakazilo člověka kovidem (ale úplně stejně se psalo, že podle nějakého průzkumu tvoří nákaza ve veřejné dopravě méně než 0.5% a přitom se furt prezentuje jako to vůbec nejnebezpečnější místo).

Zvířata samozřejmě jsou přenašeči stejně jako lidé. A takovej pes třeba ten náš kdysi, ten když kejchnul, to bylo pořádný, to z něj muselo vylítnout milion virů aspoň 20 metrů daleko. Takže lehce pak nakazí člověka, zvlášť když si neumí dát ruku před pusu, aspoň ten náš budižkničemu neuměl.
Nicméně u koronaviru ho roznáší hlavně netopýři, který tu lítají všude kolem nás, to řikali už loni v televizi. Na Novinkách jsem ale onehdá četl, že to byl omyl, že to není od netopýru, ale prvně to chytil nějakej dikobraz.

No preventivně vybít všechna zvířata a byl by klid. (Prosím to byl vtip, tady jsou tací, co to vezmou vážně a půjdou doma kuchnout kočku. Nedělejte to!)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru