Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Dnesni vybaveni ordinace jde do milionu, nemocnice pak do miliard, neni lehke do byznysu vstoupit

To je problém, že stále vychádzame zo súčasného stavu, keď založenie ordinácie a nemocnice stojí extrémne peniaze, čo je ale všetko spôsobené štátnymi reguláciami... Keď štát určí, ktoré firmy majú licenciu na výrobu CT, RTG, MR atď., tak sa samozrejme všetko predražuje, keď sa vytvára na trhu umelý stav vzácnosti. Ale tiež netvrdím, že v čisto tržnom prostredí by si dovolil založiť ordináciu každý Jarda, čo je vlastne ale dobré, lebo by to mohlo byť na úkor kvality.
Ostatne, aj tým mobilným operátorom prideľuje pásma regulačný úrad. Napriek tomu ale nemám pocit, že by si tí operátori so svojimi zákazníkmi robili čo len chcú, mám pocit, že služby sú stále výhodnejšie a výhodnejšie oproti minulosti a že ten kartel aspoň navonok medzi sebou konkuruje. Ale to môže byť čisto subjektívne a ja sa v tom moc neorientujem, na väčšinu komunikácie používam internet. Čím sa dotýkam toho, že mobilní operátori sú už tak či tak odpísaní a nahradzujú ich poskytovatelia internetu, kde voľná súťaž funguje zjavne veľmi dobre, keďže ich je na trhu milión. Každý kartel či veľká korporácia sa raz rozpadne, stačí že niekde spravia chybu a zákazníci prestanú byť s ich službami spokojní, alebo ich poskytované služby vyjdú z módy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat