Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Práve pre tento prípad je dobré pokúšať sa o čo najväčšiu decentralizáciu.

Jsem vsema deseti pro, akorat to v praxi poslednich par desitek let nefunguje a misto decentralizace vznikaji nadnarodni korporaty, monopoly atd.

Pokud tvrdis, ze je to dusledkem statnich zasahu, tak muzu dat priklad odvetvi pocitacovych her. Teda odvetvi, do ktereho regulace temer nepronikly, maximalne nejake vekove omezeni pro hrani dospelych her detmi. Jeste pred par lety se jednalo o sirokou paletu treba nekolika set vyvojarskych tymu, ktere si navzajem konkurovaly. A dnes? Naprosta vetsina studii po celem svete zkoupena Microsoftem, Sony a Koch Media. Jiste jsou i dalsi EA, Ubisoft, Focus. Nicmene tva decentralizace se volnym trhem smrskla tak, ze vsechny dohromady spocitas na prstech rukou.

Dal tvrdis, ze Google sam nema silu neco prosadit celospolecensky. No nezijes v CR, zde pusobi tri "konkurencni" telekomunikacni firmy, ty se spolu dohodly a toci s nama vic jak 20 let a delaji si naprosto co chteji. Pritom zjevne telekomunikacni firmu si kdekdo otevrit nemuze, narazi na chybejici zdroje, protoze frekvencnich pasem je omezeny pocet.

V takovych to oborech jaksi tva konkurence nefunguje. Proc bych mel verit, ze ve zdravotnictvi, ktere muze byt otazkou zivota a smrti, to bude fungovat lepe?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat