Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Ve fázi early adopters to už bylo počátkem minulého století, no akosi ...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektromobil#Po%C4%8D%C3%A1tky_elektromobility

Na počátku 20. století jezdilo v USA více elektromobilů než automobilů se spalovacím motorem.

... jakmile se trochu vylepšila auta se spalovacím motorem (elektricke startery misto kliky, seriova vyroba), tak se elektrovozy presunuly do oblasti, kde byly oproti spalovacim ve vyhode (napr. vnitrky podniku ) a spalovaci obsadily oblasti, kde byly lepsi, nez ty elektrovozy (napr. silnice).

Podle ruznych studii elektrovozy mohutnym rozvojem dozenou spalovaci auta alespon v celkovych nakladech uz za 5,10,20,30 let a zacnou je vytlacovat ze silnic. Jak to bude s dobijenim, tedy s posilenim rozvodu elektriny a navyseni zdroju, kdyz se tlaci na vetrniky a solary, to je ve hvezdach a o tom, kdy dotahnou pri srovnatelne cene spalovaky i v dojezdu na vzdalenosti vetsi nez kratke se moc nepise.

Soucasny boom elektrovozu je zpusoben zejmena "prikazy zhora" a urednim tlakem na omezeni tech spalovacich, nikoli tim, ze by elektrovozy zacinaly byt skutecne konkurenceschopne.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat