Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Tak to ja si zas myslím, že akékoľvek granty či dotácie je cesta do pekel. Televízia, ktorá si zoberie grant, sa už nedá považovať za od štátu nezávislú televíziu. Ono teda už teraz sú tie televízie regulované až-až, granty by celú situáciu akurát tak vyostrili. Štát by si za udelenie grantu nad televíziou nárokoval ešte väčšiu moc a z hľadiska férovosti by to situáciu tiež len zhoršilo, ako to pri grantoch a dotáciach tradične býva. Teoreticky by sa mohli nájsť také televízie, ktoré by podmienky štátu nesplnili a grant by nedostali, hoci teda prakticky také už teraz štát nepúšťa na trh.
Ja napríklad TV nepozerám vôbec, prečo by som teda mal akúkoľvek televíziu spolufinancovať? Hlavne mi príde teraz už zbytočné financovať mŕtve médium. O pár rokov sa na TV nebude kukať nikto, internet ju plne nahradí. Po kompletnej migrácii na internet sa otvoria nové platformy, priestor internetu je flexibilnejší, takže by som sa nebál o to, že skôr či neskôr sa neobjavia streamovacie služby cieliace na sluchovo postihnuté publikum, aspoň pre anglicky hovoriacich divákov to už určite funguje, je len otázka času, kedy sa český trh zobudí, respektíve zobudiť by sa mala hlavne postihnutá skupina (no pun intended) a za svoje požiadavky aktívne lobovať namiesto spoliehania sa na prehnité konvenčné média pohodlne financované z našich daní. A to nehovorím, aká práčka na peniaze by také granty zas boli. Len ďalšie ospravedlnenie zvyšovania daní. Keby sa to, čo vystačí jednej televízii malo rozdeliť medzi ďalších 10 televízii, tak by žiadna z toho nemala nič, takže buď by vybrané peniaze boli úplne márne, alebo by sa museli vyberané financie navýšiť, hoxi by sa aj tak na to takmer nikto nekukal, len by to štát umelo prikrmoval.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat