Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Citace z jejich stránek, na který odkazuje tvůj hoax:

Zdanění nemovitostí může přinést stovky miliard korun ročně a zlepšit dostupnost cen nemovitostí k bydlení. Efektivní zdanění nemovitostí v USA se pohybuje mezi 0,3- 2,21 % a v EU 0,05 – 1.93 % z ceny z nemovitosti. Současné efektivní zdanění v ČR se pohybuje kolem 0,01 - 0,04 % z ceny z nemovitostí (bez daně z nabytí nemovitých věcí), takže při zvýšení efektivním zdanění nemovitostí na 1 % lze získat 200-800 miliard korun ročně. Vedlejším kladným efektem vyššího zdanění nemovitostí je například lepší regulace trhu s bydlením a efektivnější využití nemovitostí ve smyslu vyřešení situace s neobsazenými byty a také posílení vlivu obcí prostřednictvím rozpočtového určení daní (na okraj podle sčítání lidu z roku 2011 je 651 937 bytových jednotek v rodinných i bytových domech neobydlených). Vyšším zdaněním nemovitostí můžeme odhadem navýšit NZP přibližně o 500-2000 korun.

Nepodmíněný příjem je pirátská iniciativa a jak na ni získat peníze, také. V čem tedy spočívá ten hoax?
Jen nerozumím tomu, jak zvýšení daní z nemovitosti zlepší dostupnost bydlení. Aha, už tomu rozumím. Kdo nebude schopný platit daň, bude muset nemovitost prodat a z utržených peněz si pak bude platit nájem za bydlení v (předtím vlastní) nemovitosti. Nebo jsem to pochopil špatně?

Já jsem nepsal o programu strany, psal jsem o pirátském uvažování a směřování. Je jasné, že tohle si do volebního programu dát nemohou, protože by se stali nevolitelnými. Návrhy přijdou až po volbách.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat