Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

To by bolo pekné, len dosť nereálne, neviem si predstaviť, na základe ktorých kritérii by sa každý jednotlivý poslanec posudzoval.
Vidíš, na Slovensku sa vyzbieralo vyše 500 000 legitímnych podpisov (minimum na vyhlásenie referenda na SVK je 300 000) na referendum o skrátení vládneho obdobia súčasnej vládnucej zberby, avšak sú tu pochybnosti o legitimite takého referenda, pričom zaznieva úplne najbizarnejší argument myslený ale úplne seriózne, a to že demokraticky zvolení poslanci majú predsa ústavné právo na štvorročné funkčné obdobie. To ako vládni poslanci si môžu odhlasovať bárs aj genocídu a neexistuje vôbec žiadny spôsob, ako ich zastaviť? Prezidentka samozrejme dala o legitimite referenda rozhodnúť Ústavnému súdu, takže s veľkou pravdepodobnosťou z toho nič nebude, keďže už beztak už znefunkčnený Ústavný súd má táto zberba pevne v rukách. A to tá istá cháska spochybňuje legitimitu referenda, ktorá len nedávno vyháňala z úradu Fica masovými pouličnými protestami. Ja teda neviem, čo môže byť v demokracii viac legitímnejšie ako občianske hlasovanie.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat