Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Nerikam, ze ve vsech pripadech, ale vetsinou je to ok. Je to normalni trzni prostredi, tam kde je velka konkurence rostou i platy, protoze kazdy zamestnavatel se snazi urvat nejlepsi zamestnance a tudiz se snazi preplatit ostatni, tim padem je zcela spravne, ze jsou v Praze velke platy, protoze proste je tu konkurence. U vas na Vsetine s jednou fabrikou moc konkurence neni a tudiz nemuzes chtit velky plat, opravdu jednoducha matematika.

Asi jsem te tim nepotesil, ale je to tak. Nicmene abys prazakum nezavidel, tak zaroven s konkurenci roste i konkurence ohledne bydleni a to davam jen za priklad, podobne je to temer se vsim. Protoze na bydleni neni nekonecne bytu a je tu ta konkurence, tak se logicky bydleni prodrazi a v Praze zaplatis za bydleni bezne nekolikanasobek toho, co ve Vsetine. A jak rikam, podobne je to s dalsima vecma. Vysledek je ten, ze kdyz se podiva bezny clovek do penezenky na konci mesice ve Vsetine, ma tam hovno a kdyz se podiva bezny clovek v Praze na konci mesice do penezenky, ma tam take hovno. Tudiz se ten Prazak nema lip nez Valach ze Vsetina, jestli te to teda nejak uklidni.

Dukazem jsou platy lidi od nas z jihu Cech, ktere nejsou o moc nizsi nez ty prazske, coz je zase z logiky veci, ze je velkym konkurentem pracovni sily prilehle Rakousko, kam hodne lidi za praci dojizdi. A samozrejme to okamzite zdrazuje i ty ostatni veci vcetne bydleni, ktere je tam take cenove podobne Praze.

---

Mimochodem, jses tu spravne, protoze i jako obcan valasske subnarodnosti jit k volbam muzes. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat