Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Otázka pohlaví a vůbec.

V okamžiku, kdy bys začal přicházet o zakázky, protože by lidé chtěli platit za hotové, by ses velmi rychle zařídil na hotovost.

Problem je, ze ludia nechcu platit v hotovosti. A to je tlak na jej rusenie hotovosti, nie pokus elit o ovladanie ludu ako to tu naznacujes ty. Ze sa da bezhotovostny styk zneuzit v buducnosti? Samozrejme., ze da.
Ale prosim ta nedposuvaj mi tu ako nas do toho tlaci EU alebo vlada.

Uvědom si taky, že hotovost je jediné, co banky drží od záporných úroků.

Blbost...uz som to vyvracal minule. V tejto uvahe zabudas na to, ze okrem urokov na vkladoch mas aj uroky na pozickach. V okamihu ak nastanu zaporne uroky na vkladoch budu ultranizke uroky na pozickach (tiez mozno zaporne). Pred cca rokom aj nieco uz prebehla sprava o zapornom uroku na hypotekarnom uvery v danskej banke. Ty by si nesiel do hypoteky so zapornym urokom? Co si pamatam najnizsii urok u nas aky si mohol dostat bol 0.49%, takze sme sa blizili k zapornym urokom tiez.
Co myslis, co hybe celou americkou vnutornou spotrebou? Vklady ci pozicky?
Co by si si vybral, keby mas urok na spotrebnom uvere 0,49%? Budes setrit peniaze na ucet so zapornym urokom, alebo zit na dlh ak zije vacsina amikov dnes?
JaFi v ekonomike mas bude medzery vo vzdelani, ci len zamerne vyberas hrozienka z kolaca.
Edit: Ja dodam, ze ja na rozdiel od teba naopak cakam na zaporne uroky, pretoze zaporne uroky pre mna znamenaju vyrazne dostupnejsie pozicky a ked sa spotrebaky budu blizit k nule nemam problem spravit aj investicie, ktore inak odkladam.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...