Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem kam svet speje (povaha ľudí vo svete)

Vymývame mozgy, furt všade len BLM, LGBT, Covid, rozprávame o tom už až tak veľa že ľudstvo už ani nevie čo samo robí. Ale o tom sa mi hovoriť nechce. Čo by som chcel hovoriť je všeobecné správanie ľudstva a to ako sa vyvíjame, proste naša evolúcia... nechcem tu rozoberať konkrétne sračky, tých som už počul fakt priveľa,... tak sa poďme porozprávať o všeobecných názoroch na ľudstvo...

môj osobný názor je že ľudstvo potrebuje tretiu svetovú, alebo nejakým spôsobom výrazne preriediť. A to konkrétne preriediť od určitých pre spoločnosť nepotrebných ľudí. Ľudí, ktorý v podstate nerobia nič kreatívne, nijak nepomáhajú tomu aby ďalšie generácie žili lepšie, ale len žijú sračkoidný život typom musím byť čo najhlučnejší, všetkých otravovať svojimi názormi, byť ten najväčší "Influencer" či jak sa tomu piči nadáva. Globalizácia a otvorenosť sveta vedie fakt k vytváraniu extrémneho množstva problémov kde prakticky ani neexistujú, a ja sa tak pýtam či nie je lepšie žiť v menšej skupine ľudí,... ľudí, ktorý nepotrebujú riešiť niekoho koho možno prvý krát videli, aj to len na fotke na FB, a prečítali jeho 2 príspevky a už mu z toho mozog jebe a musí okamžite riešiť sračky a "recenzovať" človeka, o ktorom v podstate nič nevie. Týmto sa už nakazil snáď celý svet.

NIKOHO, ale fakt NIKOHO nezaujímajú názory a kecy ľudí, ktorý nijak neovplyvňujú ich život. Internet ale jaksi "spája ľudí"... a to dosť špatným smerom. Neviem do akej úrovne je otvorenosť prínosná a od akej úrovne už opak je pravdou.
Popravde, zaujíma vás tento môj názor? Ak áno, tak to môže byť len z 2 dôvodov. Buď vás zaujíma práve tento konkrétny kec, pretože vás ovplyvňuje, ale nepotrebujete všeobecne premrhávať život nad čítaním sračiek, alebo ste druhá skupina závislých od "socializácie" čo keby im na displej sa zobrazilo miliarda riadkov textu v podobe postov od rôznych ľudí, tak je musíte zaručene prečítať všetky. Oh, dúfam že tu taký nie sú. Ako nechcel by som žiť v tele kokota za monitorom čo musí fotiť svoju hlavu so záchodovou misou v pozadí a tváriť sa že je v lietadle. Kam ten svet speje?

Môžeme proste robiť niečo produktívne a niečo, čo ľudstvo posunie dopredu?
Změna předmětu, původně: debilom debiluje aka kam svet speje (povaha ľudí vo svete) (Jan Fiala)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Môžeme proste robiť niečo produktívne a niečo, čo ľudstvo posunie dopredu? Nad tímhle už jsem se ta…
Moas 07.05.2021 06:11
Moas
Mravenci tak umí fungovat, v každém mraveništi jsou jich miliony a společně dokážou neuvěřitelné věc…
HPET 07.05.2021 10:01
HPET
jsou přírodě prospěšní, léčí stromy od škůdců, a nenutí přírodu aby se adaptovala na ně ale oni se a…
IQ37 07.05.2021 12:29
IQ37
To nema s lidima nebo jejich pohledu nic spolecneho. Stromy si dokazou sami privolat mravence kdyz s…
HPET 07.05.2021 12:50
HPET
Jo, ty msicove farmy muzu potvrdit - rostliny, co zatim spokojene rostly byly najednou obsypane msic… poslední
gilhad 08.05.2021 07:22
gilhad

Môžeme proste robiť niečo produktívne a niečo, čo ľudstvo posunie dopredu?

Nad tímhle už jsem se taky několikrát zamýšlel... kde bychom už byli, kdyby lidstvo "táhlo za jeden provaz". Kdyby se v Africe nestříleli o to, jestli je to moje písečná duna nebo vedlejšího státu.... kdyby v Americe nechtěli stavět zdi na hranicích... kdybysme v Evropě neřešili, jestli tomu všemu šéfuje Alláh nebo Bůh Svatý (ani nevím jestli je to stprávný titul) nebo Tom Cruise...
Mravenci tak umí fungovat, v každém mraveništi jsou jich miliony a společně dokážou neuvěřitelné věci. Lidi se umí akorát hašteřit.

Mravenci tak umí fungovat, v každém mraveništi jsou jich miliony a společně dokážou neuvěřitelné věci. Lidi se umí akorát hašteřit.

Mravenci co jsou na zemi déle jak lidé a jakož to potomci vos které patří mezi prahistorický hmyz sice spolu komunikují (superorganismus) ale také mezi sebou bojují, kultivují, mají své teritoria, hierarchii, hlavní města a vynalézají zbraně dokonce i drogy.
Ale narozdíl od lidí kteří vkládají do přírody jen dekalibraci, jsou přírodě prospěšní, léčí stromy od škůdců, a nenutí přírodu aby se adaptovala na ně ale oni se adaptují přírodě, zde by lidé měli udělat zásadní změnu myšlení, protože tak až začnou vesmírné expedice se budeme rozlézat po celé mléčné dráze až vše zaplníme jen námi a vše po cestě zničíme se slovy “přicházíme v míru”.

jsou přírodě prospěšní, léčí stromy od škůdců, a nenutí přírodu aby se adaptovala na ně ale oni se adaptují přírodě

Konkrétně o mravencích. Oni nejsou prospěšní úmyslně, takové následky jim přisuzují lidé.
Řídí se stejným heslem, jako lidé: Po nás potopa.
Prostě ty "škůdce" na stromech sežerou či jinak využijí, to ostatní je nechtěný následek - vlastně devastace.

To nema s lidima nebo jejich pohledu nic spolecneho.
Stromy si dokazou sami privolat mravence kdyz se potrebuji zbavit skudcu.
Tyto stromy jsou pro mravence take obydlim, mravenci chapou ze skudci skodi stromu tak treba uvedene msice sni, nebo z nich udelaji farmy stejne jak kdyz pestuji houby, dokonce sve znalosti ukladaji do feromonovych knihoven aby je predali dalsim generacim.
Lide si mysli ze je hmyz hloupy, ale neni to pravda, hloupy jsou lidé co si to mysli, od nekterych se mame i co ucit.

Jo, ty msicove farmy muzu potvrdit - rostliny, co zatim spokojene rostly byly najednou obsypane msicemi a nez zvladly vubec rozkvest, tak jich uz msice par zahubily. Samozrejme na vadnoucich rostlinach nezustaly, kdyz uz bylo jasne, ze je s nima amen, ale presunuly se na vedlejsi, dosud neprilis ponicene, aby je znicily taky. Kdyz jsem par rostlin tech msic zbavil, byly tam zakratko zas.

Teda, ne ze by tam nalezly sami - nanosili je tam mravenci, aby msice tloustnuly a mravenci jim mohli olizovat zadky. To, ze ty rostliny chcipnou driv, nez maji vubec sanci se rozmnozit tem skudcum bylo celkem fuk - chcipne jedna rostlina, tak prenesou farmu na jinou, mladsi, at ji zlikviduje taky, driv, nez stihne vyrust. Proste metoda spalene zeme.

Pomohlo az kdyz jsem poresil ty mravence, nahle byl pokoj od msic a rostliny konecne dostaly sanci rust.

Jelikoz cilem vseho v prirode je rust a zplodit dalsi generaci, tak vazne neverim, ze by ty rostliny volaly skodici mravence na pomoc, aby je cilene likvidovali farmama msic.

Clovek aspon pestovanym rostlinam zajisti preziti a dalsi generace, stejne jako dobytku zajisti pastvu tak, aby ji nevyzral na holou zem a aby tam neco rostlo i pristi rok a bylo na cem se past. Mravenci proste sli cestou lizani zadku a likvidace zdroje obzivy. Nemyslim, ze zrovna tohle by byl priklad hodny nasledovani.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru