Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Datovka pro podnikatele mi opravdu jako nesmysl nepřipadá, ale polemizovat o tomhle stále dokola?

NeOSVČ datovku mít nemusí. OSVČ datovku mít musí a má ji. Pokud nepodniká a neaktivoval si ji, nemusí to ničemu vadit - do doby, než mu v ní přistane něco důležitého a on prošvihne reagovat. Přidělit datovku i těm nepodnikajícím byl nesmysl. Že ji fungující OSVČ a firmy mít musí, je jen dobře. A že se to někomu z nich nelíbí? No, a komu se líbí, že se vůbec musí platit daně, odvody, posílat různá hlášení a statistiky, dodržovat tisíce předpisů?

Psal jsi, že povinné vlastnictví datovky by ti způsobilo více práce a ztrátu peněz, budiž. Že možnost mít či nemít nikoho neomezuje. Tak jsem nad tím přemýšlel, a pravda to není: pokud by pro OSVČ povinné nebyly a já bych všechny klienty k nim nedokopal, způsobilo by to ztrátu peněz a spoustu času navíc třeba mně.

----
Mně také vyhovovala sazba DPH 10%, kterou zrušili a nahradili 12. Platím více za ubytování, proč nenechali i tu původní? Jezdil jsem autobusem do města na úřad práce a zpět, ve městě jsem vždycky ještě stihl se stavit v Kaufu a koupit pár petek s Bráníkem v akci. Nově jezdí od nás bus o čtvrt hodiny později (kvůli vazbě na další spoje) a to pivo už nestihnu koupit. Proč nenechali obě linky? Takových příkladů s omezením/zrušením volby lze vymyslet nekonečno. A proč tomu tak je, je snad dostatečně jasné všem, kteří nemají hlavu jen na čepici.

Pro tebe platí, že jako neOSVČ datovku mít nemusíš. A věřím tomu, že kdybys musel, jakožto člověk schopen si naprogramovat vlastní OS bys bez ztráty kytičky zvládl i tu aktivaci a nastavení notifikací na e-mail.

Dál už to fakt nemá smysl rozebírat, peace :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat