Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Jaké běžné funkce a výhody e-mailových schránek bys chtěla?

Do (jakékoliv) datové schránky v té webové verzi jsem se nepřihlásil už několik let. Používám free soft "Datovka" od CZ.NIC, který funguje stejně jako velký MS Outlook (včetně tagů, třídění, filtrování). Jedním klikem stáhnu veškeré zprávy ze všech účtů (momentálně kolem padesáti), všechno, včetně doručenek, mám uloženo u sebe v počítači za mnoho let. Nějaký předražený pošťácký datový trezor nemusím řešit. Data pochopitelně zálohuji. A existuje i verze pro mobily (neznám, nepoužívám, nepotřebuji).

Ale to už jsem tu mnohokrát psal.

Ještě k tomu posílání přiznání, socka a zdravka. Pokud si vše děláš sama a odešleš z portálů, žádný problém. Pak ale přece není žádný problém ani aktivovaná datovka. Pokud ti do ní něco (od FÚ) přistane, dostaneš notifikaci na e-mail, tak se tam podíváš a vyřídíš to. A pokud ti nic nepřijde, to přece není nepřekonatelný problém, ta pouhá existence datovky, ne? Podle mě pohodlnější než najít lístek ve schránce o zásilce do vlastních rukou, pro kterou musíš naklusat na poštu. To by byl IMHO důvod k brblání.
Pokud by ti ale někdo jiný dělal účto, přiznání přehledy, tvou bankovní identitou to pochopitelně neodešle. Musel by ti poslat soubory k načtení na portálech a odeslání. Osobně s tím mám pár zkušeností a vždy negativní; ale je to možná i tím, že se jednalo o počítačově velmi nezdatné jedince.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat