Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Pokud datovku odmítá fungující OSVČ, je to pro mě zcela nepochopitelné - jedině jako póza být proti čemukoliv za každou cenu.

Ja jsem fungujici OSVC a datovku jsem si aktivovala s brblanim. Nejde ani tak o pozu, ale nepresvedcila me, ze to za to stoji. Momentalne ji vubec na nic nepotrebuju - se statem nekomunikuju (nemam duvod), danove priznani a prehledy podavam skrz prislusne weby a bankovni identitu. Vetsinu zprav v me DS zatim tvorilo vnucovani trezoru. Vadi mi na tom to, ze zpravy po 3 mesicich mizi. Proc to nemuze byt rok nebo dva (nebo taky vubec - at mi daji nejaky datovy limit a pokud ho prekrocim, tak at to pro me za me zacnou promazavat od nejstarsich zprav).

Obcas premyslim nad tim, jestli si poridit i obcanskou DS, aby mi CSSZ mohla jednou rocne poslat dopis o zvyseni duchodu do DS, ne papirem, ale... taky mi to prijde bezpredmetny.
Kdyby byla DS neco jako lepsi e-mail pro komunikaci se statem, se vsemi beznymi funkcemi a vyhodami e-mailovych schranek, tak bych do toho klidne sla. Ta obcanska DS by nemusela byt spatna uz kvuli tomu, ze trvale bydliste mam jinde, nez kde se skutecne nachazim. Ale stavajici provedeni DS mi proste neprijde nijak skvely a po zkusenosti s DS jako OSVC proste zatim jeste nejsem presvedcena, ze ma smysl do toho jit i jako obcan.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat