Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Reálné úspory jsou jak na straně poplatníka, tak státu.

Jakožto poplatník (a zástupce mnoha poplatníků) dnes a denně zažívám z nepapírové komunikace jen a jen spousty výhod. Časové, finanční (neztrácím čas a peníze s tím někam jezdit), elektronická podání bývají automaticky zkontrolována (vyskočí případné logické chyby, hned se dají opravit), nebo jsou i blbuvzdorná, chybné nejdou odeslat. A třeba v případě FÚ, automaticky se *xml podání přímo propíše do systémů finanční správy, nemusí to tam někde bába z umaštěného papíru klovat ručně.

Třeba kontrolní hlášení (papírová forma by byl naprostý a nerealizovatelný nesmysl): jsem přesvědčen, že roční přínos činí určitě desítku mld. korun, možná i několik.
Elektronické neschopenky: ohromná úspora času doktorů, pacientů, sociální správy i mzdových účetní.

Zaráží mě, že právě ty to nedokážeš pochopit. Kdyby šlo o zapčklého prochlastaného a polodementního absolventa vysoké školy života někde v hospodě, budiž. To ty ale nejsi.

--
Ještě k té platbě v hotovosti: ona opravdu pro stát škodlivá je, právě z důvodů tebou uvedených :-) Zrušením hotovosti by stát nejen ušetřil, ale hlavně vydělal, klidně 100 mld. ročně (praktická likvidace šedé ekonomiky).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat