Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Nesmysl!

Datové schránky jsou určitě pro některé lidi přínosem, slyším čas od času, jak si je někdo pochvaluje.

Na druhou stranu na ně slýchám i stížnosti.

Dosud si je mohl zřídit každý, kdo chtěl, a spousta lidí to tak udělala. A další spousta se rozhodla to tak neudělat. Až sem dobrý. Kdo chce, má, kdo nechce, nemá.

Zlo je pochopitelně v tom slově "povinně" - kdyby byly tak dobré, tak si je pořídí každý a není co řešit - ale cpát je násilím těm, kterým nevyhovují, to dobré není. Argumentace tím, že někteří přešli dobrovolně je nesmyslná.

Používám Linux na všechno už řadu let, jsem s ním spokojený a znám řadu dalších lidí, kteří jsou na tom stejně - kdybych chtěl vnutit všem používání Linuxu na všechny podstatné věci jako jedinou možnost, asi bys neřekl, že všichni, kterým to nevyhovuje, jsou "jen <píp> nebo troll", že?

Podobně - mám auto, které vytlačilo koňské a kravské povozy - je nutno vnutit povinně jeho vlastnictví a používání všem bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy jako povozy, kola, chůzi, MHD?)
Jezdím MHD, protože po vnitřní Praze je to výhodné - je nutno vnutit povinně jeho používání všem a všude (do poslední vesnice a samoty) bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy?)
Chodím na nákupy převážně pěšky - je nutno vnutit povinně pěší chůzi všem a všude (do poslední vesnice a samoty) bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy?)

Platím některé nákupy kartou - je nutno to vnutit povinně všem a všude bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy?)
Platím některé nákupy penězi - je nutno to vnutit povinně všem a všude bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy?)
Platím některé nákupy bankovním převodem - je nutno to vnutit povinně všem a všude bez rozdílu? (A zakázat jim existující alternativy?)

A takto by se dalo pokračovat hodně dlouho - prostě z toho, že něco vyhovuje mě je nesmysl tvořit závěr, že se to musí vnutit násilím i všem ostatním ... pokud je to o tolik lepší řešení, tak se to prosadí snadno samo, pokud to mnoha lidem nevyhovuje, tak není důvod jim zhoršovat život.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat