Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

neni duvod to chtit mit

Jakožto nepodnikající fyzická osoba datovku mám a považuju ji za výbornou věc.
Například - sousedi kolem staví ostošest, furt chodí nějaké písemnosti k obeznámení, nemusím pro ně furt lítat na poštu (nesedím doma, že). Když se mi něco nelíbí, v pohodě na to zase odpovím z domu elektronicky a nemusím tvořit papírovou písemnost. A má to stejnou váhu.
Chodí mi předpisy daně z nemovitosti, občas jsem si přes to vytáhnul stav bodového konta řidiče (teď už to jde napřímo přes Portál Ovčana). Oproti tomu už z principu tam nechodí absolutně žádný spam, nula, nic. Jen relevantní věci. Není potřeba žádné státní instituci říkat, že "mám datovku, posílejte do datovky" - automaticky začnou korespondenci směrovat tam.

Jediné, co mě u datovky trochu štve, že ve verzi zdarma se zprávy po tuším 90 dnech automaticky mažou, takže člověk si musí uložit bokem k sobě, co potřebuje. Je to sice celkem pochopitelné (a za peníze se dá dokoupit "datový trezor"), ale pokud by komunikace datovkou měla být povinná, tak by to mělo být nějak vyřešeno... v papírovém světě se taky nestane, že po 90 dnech přiběhne ouřada a roztrhá písemnost jen proto, že jsem ji nechal ležet na stole a nepřesunul do svého šanonu.

Kéž by zpřístupnili možnost hlasovat ve volbách přes datovku.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat