Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co se na nás chystá - datové schránky "ex-offo"

Za deset dní se stane naprosto totéž, jako když převezmeš nějaký doporučený dopis. Vlastně máš těch deset dní, kdyby ses do datovky nepodíval, k dobru.
I dnes - myslím, pokud odmítáš nějakou písemnost převzít, jej některé úřady vyvěsí na úřední desku (nástěnku) a po nějaké době se to považuje za doručené. Podrobnosti ale nevím, tohle mě nikdy nezajímalo, nejsem nepřebírač pošty či spekulant s trvalým bydlištěm na národním výboře.

Jinak, nejsi kriminálník/zločinec, takže co je špatného na tom, že místo toho, abys po příchodu domů místo papírku ve schránce, že si náš jít na poštu (už zavřenou, protože mají houmofis kvůli koroně :-) ) něco vyzvednout, měl jsi to v "mailu" (tak se datovka chová).

Mám ve správě datovky nejen podnikatelů, ale třeba jejich manželek (jako tzv. "spolupracujících osob"). Kromě toho, že nemusí nikam na FÚ, socko, zdravko, že vše podají datovkou jim obvykle do datovky přistane během roku jen minimum zpráv. Jednou ročně informace, které úřady se zajímaly o údaje toho člověka z různých rejstříků a pak už jen spíše plusové věci, např. info o končící technické na auto).

RedMax kousek výše samozřejmě těžce přehání ;-)

Pro podnikající osobu je datovka IMHO nezbytnost, dávno měla být povinná. Mám jednu podnikající důchodkyni, datovku nechce (protože už bude končit… tvrdí to asi pět let). Ale když musí jezdit po úřadech, je to pro ni neuvěřitelný opruz. Vím, tebe se to netýká, ale fyzická osoba + plátce DPH a bez datovky, je naprosto šílená kombinace a může snadno vést k pokutám (uvede nějaký e-mail, kam ji něco FÚ pošle a ona to nezistí, průšvih na světě…)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat