Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Řidič musí minout cyklistu ve vzdálenosti 1,5m

Dnes u snídaně jsem poslouchal kolem toho reportáž na ČT24 s někým od BESIPu. Dodržovat tohle ve městě s hustým provozem prý bude… zajímavé.
A nějak mi z toho rozhovoru vyplynulo(?), že tu plnou čáru při předjíždění cyklisty se opravdu přejet nesmí.

edit: Tak prý ano.

Součástí novely je i legalizace přejíždění plné bílé čáry při předjíždění kola. (Jde o to, aby cyklista nezdržoval, pokud naproti nic nejede, zároveň platí zákaz předjíždění a je potřeba dodržet bezpečný odstup.) Dnes je zakázáno podélnou čáru souvislou přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, povoleno je jen objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo ni. Změna rozumná, spoléhající na zdravý rozum řidičů, na to, že nebudou cyklistu přes plnou předjíždět, když jede proti nim náklaďák.

https://nazory.aktualne.cz/komentare/ceske-sci-fi-poslanci-prijali-odstup-1-5-metru-od-cyklisty/r~6ca43d3c9dc211ebb9860cc47ab5f122/

Obývám se, že ta legalizace přijíždění plné čáry bude v důsledku znamenat více havárek. V protisměru pojede cyklista, za ním odhodlaný kamióňák… no, nebude to žádná výhra jet naproti jim.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat