Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vtip o Ajtacich

Microsoft-Intel-Calex - stroje nám budou vládnout
Máme se nač těšit. Kupte si raději jednu současnou chladničku "do zásoby", abyste nedopadli jako pisatel dopisu, který kvůli tomu musel přestoupit z kategorie členů, do kategorie příznivců klubu XXXL Praha.

Malá Tučnice 13. 7. 2028
Vážený pane předsedo klubu lidí s nadváhou,

s politováním Vám musím oznámit, že již nesplňuji kritéria právoplatného člena klubu (130 kg) a přecházím do kategorie příznivců.
Za vše může ta inteligentní lednice Microsoft-Intel-Calex druhé generace s operačním systémem Windows Fridge. Zpočátku to s ní bylo bezva. Naprogramujete na ni oblíbená jídla a jak často je chcete jíst, ona potom sama objednává suroviny přes internet, poslíčci je nosí a téměř vůbec se nemusíte starat o nakupování potravin, vždy je v ní to, co je potřeba. Jde naprogramovat i na konkrétní datum nebo například "nejbližší neděle k 22. září" (to máme posvícení) - pečená husa a poslíček od řezníka dorazí ve čtvrtek, nebo v pátek před tím a už na to nemusíte nikdy myslet.
Dokonce jsem si chtěli pořídit model s mikrovlnou troubou a horkovzdušným grilem, kdy jen namačkáte knoflíky: ohřev > včerejší guláš se šesti knedlíky, vložíte do mikrovlnky prázdný talíř a o nic víc se nestaráte.
Nebo třeba grilované ostravské klobásy (samozřejmě přílohu si musíte připravit sami). Také jsou pak skvělá ta hotová zmrazená jídla, kdy si je pouze naprogramujete, lednice objednává, poslíčci nosí a teplou porci jídla pak máte na zmáčknutí knoflíku.
Jenže po čtrnácti dnech užívání se ta lednice spojila přes internet s mým obvodním lékařem a dokonce někde na internetu našla mou zdravotní dokumentaci a dostala se do ní (i když je na heslo) a tím to všechno začalo.
Místo poslíčka od řezníka s bůčkem přišel poslíček od zelináře a to i několikrát v týdnu (jednou dokonce přinesl salátovou okurku místo 20 Dkg točeného salámu, který jsem si chtěl dát do plavek na plovárně). Pak mi zase ve 23 hod vůbec neotevřela dvířka, když jsem si chtěl vzít kousek již dříve uložené tlačenky a na displeji se objevil nápis: "V rámci ochrany Vašeho zdraví byla tato akce stornována. Podle zdravotní dokumentace máte vysoký tlak a toto jídlo pro Vás není vhodné. Také není vhodné jíst v nočních hodinách! Pro návrat do hlavního menu a odeslání této zprávy společnosti Microsoft-Intel-Calex zmáčkněte tlačítko OK."
Po tomto zážitku jsem se domluvil se sousedem (starým mládencem), že si u něho schovám pár věcí v lednici (taková ta obyčejná co měl po matce). Domluvili jsme to za basu piv. Když jsem u něj druhý den ve 21 hod zazvonil, že si jdu pro kousek sekané, nedopadlo to moc dobře, protože než jsme vypili tu basu, hlad mě přesel a ještě jsem zaspal do práce. V tom týdnu jsem zaspal ještě 3x. V obavě před vyhozením z práce jsem tedy upustil od tohoto způsobu ukládání a vyzvedávání potravin. Také mě oněch pár plátků sekané, co jsme se sousedem snědli při zdolávání piv, kdy soused již odpoledne připravil jakousi obloženou mísu vyšlo dost draho (jídlo+pivo+prémie v práci). On si totiž myslel, jak se zmínil, že k němu chodím na pivo, koupil jsem k tomu něco na zakousnutí a slova: "Jdu si pro jídlo," používám jako nějaký tajný kód, kdyby mě někdo slyšel.
Z úspor na dovolenou jsem si tedy koupil takovou tu malou lednici do nábytku, ale Microsoft-Intel-Calex se nějak spojila i s ní a předala jí instrukce, že nemá otevřít dvířka po 18 hodině. Také najednou začala řídit elektroniku ve sprchové baterii, která úplně přestala akceptovat nastavenou teplotu vody a při sprchování na displeji baterie naskočil nápis "skotské střiky", přičemž se začala náhle a nečekaně měnit teplota vody z teplé na ledovou.
Microsoft-Intel-Calex jsem tedy po měsíci užívání s velkou ztrátou prodal na inzerát a draze za poslední úspory koupil tu obyčejnou od souseda, který byl názoru, že když je to "technická starožitnost" spadající do kategorie veteránů, nemůže ji prodat jako nějaký obyčejný bazarový kus.
Také si asi budu muset koupit nový domácí počítač na nějaké smýšlené jméno. Když se totiž přihlásím do Windows, vyskočí na mě cedule s nápisem: "Právě jste se přihlásil do operačního systému spolecnosti Microsoft. Vaše identifikační číslo je 2257-ZJT3-1548-AGRJ. Na základě Vámi odeslané zprávy naší dceřiné společnosti Microsoft-Intel-Calex byly na vašem počítači zablokovány stránky, které ohrožují Vaše zdraví. Pro pokračování stiskněte tlačítko OK, pro zrušení této akce stiskněte tlačítko STORNO."
Když zmáčknu OK, nedostanu se na jiné stránky, než na ty co jsou o zdravém způsobu života, nebo o dietě a když zmáčknu STORNO, vypne se počítač. Téměř veškerý software totiž, včetně operačního systému se natahuje z internetu a na vlastním harddisku mám jen fotografie a videa (nedostanu se ani do své e-mailové schránky co jí mám na www.tlacenka.cz )
Tento dopis Vám píšu z internetové kavárny. Sice i tady to po mě chtělo identifikační kód při přihlašování se do textového editoru (také se tu natahuje z webu), ale zadal jsem nějaké smyšlené a považuje mě to za osmileté děvče a stránku v editoru mám orámovanou plyšovými medvídky. Ale alespoň se dá psát.

S pozdravem Petr Ovárek

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat