Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kousnutí psem

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaký odborný názor na to jestli pes poznal že se ho člověk bojí. Já mám desetiletého kamaráda který se strašně bojí psů, i malých, a už se mu dvakrát stalo že prostě aniž by si toho psa všímal tak ho ten pes napadl a pokousal, prostě šel s mámou na procházku a najednou se na něj vrhnu pes, který normálně přeskočil plot u svého domu aby vlétl na to dítě a Kousal ho do nohy do krve že musela přijet záchranka.
Myslíte že je to tím že ten pes vycítí že to dítě se ho bojí?
Já být tím klukem tak jsem na psychiatra.
Děkuju za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky, takže by pomohlo překryt ten feromon jiným pachem? Aby se kluk začal vonět? Ono to zní jako vt…
fstary 31.03.2021 20:27
fstary
Stačí, když se občas umyje/osprchuje (a použije při tom tisíciletý vynález - mýdlo). Na smradlavého…
mif 31.03.2021 20:31
mif
Děkuji, řekl bych že to tím nebude. je to normální desetileté dítě které má vžitou normální standard…
fstary 31.03.2021 20:43
fstary
ten nápad s feromony je dobrý Je to nezmysel - ako sa autor sam priznal :) , na druhej strane vset…
blue5 02.04.2021 00:32
blue5
Hezké Velikonoce přeji, ano tato otázka kterou jsem položil je myšlená vážně, ten chlapec je mírně a…
fstary 02.04.2021 13:09
fstary
Možná, že autisté vysílají nějaké negativní lambda vlny, které psi vnímají, podobně jako ultrazvuk.… nový
IQ37 02.04.2021 18:08
IQ37
Byl to nějaký kříženec bojového plemena... Ti majitelé říkali že nikdy nic takového neudělal ten pes… nový
blue5 02.04.2021 18:23
blue5
Jasně, ten pes se vlastně preventivně brání... Přece nemůžu napsat, že miláčkovi v zahradě došly sle… nový
IQ37 02.04.2021 18:27
IQ37
Psi nejspis poznaji, ze se jich boji a tak na nej utoci. Dokud se jich bude bat, tak se to asi nezle…
gilhad 01.04.2021 14:23
gilhad
Psi nejspis poznaji, ze se jich boji a tak na nej utoci Jen bych tě poopravil. Ne nejspíš, ale určit… poslední
Lukas1982 03.04.2021 16:23
Lukas1982

Děkuji, řekl bych že to tím nebude.
je to normální desetileté dítě které má vžitou normální standardní hygienu a normálně se myje.
Omlouvám se myslel jsem že třeba bych se dobral nějakého vysledku, ten nápad s feromony je dobrý, děkuji, dočetl jsem se že je ale neobvyklé aby fungovalo mezidruhové ovlivňování.

ten nápad s feromony je dobrý

Je to nezmysel - ako sa autor sam priznal :) , na druhej strane vsetko lepsie než soví pomocníci z astrálu, že?

Je vobec ta otazka myslena vazne? Ak ano, 2 utoky su stale len blba nahoda. Na maleho jebnuteho "ratlika" (ktory mimochodom zautoci aj na koleso Vetriesky - by ma celkom zaujimalo kde tie Pragy robia chybu v postoji) staci pevna vyssia obuv, v pevnych prvkoch oblecenia by sa dalo pokracovat, ale zmysel pri prechadzkach po dedine v tom nevidim absolutne ziadny. Ked na toho chlapca zautoci dalsich 8 psov v priebehu tohto roka tak zas napis, to uz zacne byt zaujimave.

Hezké Velikonoce přeji, ano tato otázka kterou jsem položil je myšlená vážně, ten chlapec je mírně autistický, skoro neznatelně, a má opravdu velký strach ze psů, z jakýchkoliv, v žádném případě je nedráždí naopak se snaží jim vyhýbat. Teď naposled šli ulici Mezi rodinnými domky se svou mámou, a ten pes přeskočil plot aby ho napadl... Byl to nějaký kříženec bojového plemena já u toho nebyl, bylo to na stehy... sanitka policajti a tak, jo? Ti majitelé říkali že nikdy nic takového neudělal ten pes, že je to divný, dali jim peníze za roztrhané kalhoty a tak, rozumíte A něco podobného se prostě stalo dvakrát, to děcko se skoro bojí vycházet ven, protože nemá řešení na svou situaci. Tak jsem se zeptal jestli to třeba někdy někdo neřešil. A možná kdybych mu o těch feromonech řekl a jako východisko voňavku, jako placebo, nevím, každopádně díky za reakci.

Byl to nějaký kříženec bojového plemena... Ti majitelé říkali že nikdy nic takového neudělal ten pes, že je to divný

Co ine tiez mali povedat? To iste by tvrdili aj keby zabil pravidelne 4 ludi mesacne. Fakt divne, ze bojove plemeno zautoci a vyberie si najlahsi ciel, maleho vystraseneho chlapca.
//
Jo, negativní lambda vlny :)

Psi nejspis poznaji, ze se jich boji a tak na nej utoci. Dokud se jich bude bat, tak se to asi nezlepsi. (Jo, je to tak trochu zacarovany kruh)

Strach se da poznat na dalku, stejne jako jistota. Z postoje, z pohybu, z pachu (psi maji dobry cuch), ze spousty dalsich drobnosti. Mimoslovni komunikace funguje docela dobre i bez magie, i kdyz ruzni lide (a zvirata) jsou ruzne vnimavi.

Ja se psy problem nemam, mam je rad a oni me respektuji.

Ale taky je to v tom, ze proste VIM, ze ja jsem ten VETSI pes a ze je to bez diskuze. Ze pokud ten pes zautoci, tak ho klidne treba i zabiju, protoze na to mam jak psychicky, tak fyzicky a ten pes VI, ze ja to vim a ze vim, ze i on to vi a tak ho to proste ani nenapadne zkouset. Takze vychazime dobre a neni spor o vzajemnem postaveni.

(Mimochodem tohle velice dobre funguje i na nejruznejsi existence na kraji polecnosti, pro ktere je odhad postaveni opravdu kritickou dovednosti a velice dobre vi, na koho si dovolit muzou (a taky vetsinou dovoli) a na koho urcite ne.)

Psi nejspis poznaji, ze se jich boji a tak na nej utoci Jen bych tě poopravil. Ne nejspíš, ale určitě to poznají.
Mě, jako malého kluka rozkousl pes ret a už se jelo na šití. Potom ho dva dny hledali, aby ho vyšetřili, jestli nemá vzteklinu.

Naštěstí vše dobře dopadlo. Stejně jsem na psy nezanevřel. Můj poslední pes je labradorský retriever (ten co mám na profilovce) a je naprosto úžasný. Původní majitelé ho chtěli dát utratit, že je všechny kouše a je agresivní.
Vzal jsem si v práci týden dovolené a cvičil ho.

Začalo to tím, že jsem ho povalil na bok a držel na zemi, dokud se neuklidnil. Kousnutí jsem přečkal a vydržel ho držet pět minut, než se "vzdá".
Během týdne se úplně proměnil. Muselo se ale změnit i chování lidí kolem něj.
Děcka ho provokovali a utíkali před ním /chyba/ Teď si spolu všichni hrají jako nejlepší kamarádi a toho psa by snad ani nenapadlo někoho kousnout.
Plyne z toho jedno poučení: Chyba není v psovi, ale v lidech. Alespoň já se tím řídím a funguje to.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru