Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Zastřelení grázla na severním Plzeňsku

Dnes se na nás mailem či přes Facebook obrátily více než tři desítky čtenářů s obdobnými dotazy či připomínkami k případu včerejší střelby ve Vochově. Převládaly dotazy, proč policie stíhá střelce Jana B., proč ho vůbec vyšetřují, z čeho střílel, jak mu mohu pomoci atd. Samozřejmě nemůžeme odpovídat každému zvlášť, a tak to zde shrneme.
Policie Jana B. nestíhá, to znamená, že ho z ničeho neobvinili, pouze případ střelby šetří, což samozřejmě musí učinit u každé násilné smrti. V případu je například nařízena balistická expertíza. Šetření pak rozhodne, zda šlo o nutnou obranu či nikoli. Pokud ano, muž nebude z ničeho obviněn a vrácena mu bude i zbraň kterou použil, konkrétně má jít o pistoli ČZ vz 75.

Střelec v tom není sám, mimo rodiny teď za Honzou stojí celý Vochov a přicházejí nabídky pomoci z celé republiky. Starosta Mgr. Bohuslav Ebermann již včera uvedl, že jde o slušnou rodinu, se kterou nebyly v obci žádné problémy a muži nabídl pomoc obce. Pomocnou ruku podala také Liga Libe, což je celonárodní hnutí bojující za práva slušných občanů na zbraň a právo se bránit, a nabídla zprostředkovat bezplatné služby známého právníka Mgr. Miloslava Jančíka, který je nejen expert na zbraně a právo, ale i lektor o tomto přednášející.

https://www.krimi-plzen.cz/a/bude-nebo-nebude-honza-obvinen/

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat