Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Takže si nesklamal.

Mna matie, ze vseobcny termin lpiet na slobodach pri jednom pripade akceptujes a pri druhom nie.

Lebo je predsa rozdiel, keď ti don Corleone priloží revolver k spánku a ty nemáš na výber a keď ty súhlasíš s jasnými podmienkami vedome a dobrovoľne. Ja predsa výberom partnera alebo zamestnávateľa sa nevzdávam žiadnych slobôd, vyberám si predsa partnera alebo zamestnávateľa, ktorý moje slobody nijak nenaruší. Kdežto štát mi určuje, čo sú moje slobody a hocikedy mi ich môže zobrať bez môjho súhlasu.

Tento argument, že keď sa mi neľúbi tak nech sa odsťahujem (čo btw zrovna ja s tým ani nemám až taký problém), snáď nemyslíš vážne. Keď sa zavedú impfpassy na celoeurópskej úrovni, tak sa asi len tak nepresťahuješ. Ono už moc neni kam ani mimo EÚ. Navyše to predsa nie je riešenie odsťahovať sa a nechať krajanov v sračkách. Riešením je predsa zmena zvnútra, spoločenská osveta, aby si ľudia uvedomili svojich individuálnych slobôd a nebékali ako ovce. Ty tvrdíš, aby sa svojich slobôd vzdali keď im to don Corleone prikáže a naďalej békali, alebo radšej zbabelo ťahali het. No mám celkom dosť.

Tak tu netrep o nejakom vzdani sa slobody. Mas jej tu viac ako je zdrave

Áno, toľko slobody ako tu máme práve teraz ľudstvo ešte nikdy nezažilo. Juchú.

mozno by bolo dobre skusit viac autokraticke staty ako je Cina a KLDR a zacnelo by sa ti za slobodou, ktoru si mal na SK a nevazil si si ju.

Nápodobne. Možno by ti mali znárodniť dom a zobrať deti ešte predtým, ako stihneš emigrovať, aby si si uvedomil, ako ďaleko to môže zájsť, keď sa s tým nič nerobí.
A ja si práve moju slobodu vážim, preto si ju asi nerád beriem. Ty tu celý čas argumentuješ, že na slobode netreba ľpieť, aby si ju mal.

A preco si vytiahol extrem, ze nelpiet za kazdu cenu na nejakej slobode sa rovna nelpiet na nicom?

To kolega tak formuloval, nie ja.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat