Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Skusim inak...ty chces upriet pravo vlade KLDR rozhodovat o tom ake vlasy mozu nosit jej obcania?

Ja bych veľmi rád pomohol občanom KĽDR, ale rozdrúzgať im krajinu vojensky by asi nebol najlepší nápad. A jak sa Severokórejci z neslobody vymania? Že budú na svojej slobode ľpieť! Že si postupne uvedomia, že sa dá žiť aj inak a neústupne budú na svojích slobodách ľpieť!
Mám ale taký pocit, že ja sa bavím o voze a ty o koze. Ja len vyvraciam kolegovu absurdnú definíciu slobody, že "sloboda je o tom, že na ničom neľpieš." Je to práve presne naopak. Aj na pracovisku si môžeš takisto ľpieť na svojej dôstojnosti. Povedzme, že zamestnávateľ je fakt kretén, ale nie taký, že nariaďuje rúška, respirátori či inú opodstatniteľnú pracovnú odev, ale že ťa napr. núti sedieť pred počítačom v motorkárskej kombinéze vrátane helmy, že ti nevypláca na čas a obchytkáva kolegyne. Môžeš sa zamestnať inde, môže ťa on vyhodiť, ale predsa mu môžeš aj s kolegami ukázať, že takto to predsa nejde a buď on vykoná nápravy k lepšiemu, alebo dáš výpoveď až potom. Keď na ničom neľpieš, tak si ani nič nevybojuješ.
Jedným dychom ale dodávam, že obracať sa kvôli tomu na štát a oháňať sa svojimi slobodami a čakať na zásah štátu do podnikania toho kreténa, je zbabelé (pokým to nie je štátny podnik samozrejme).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat