Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Chcel som zakon, nie domnienky nejakej pravnicky, ale prosim.
Zasahy do integrity vynecham, pretoze povazova testovanie za zasah do integrity moze pravnik s bohatou fantaziou.
Ok dalsi velmi sporny bod je tento:

Fyzická osoba, která onemocněla infekčním onemocněním nebo je podezřelá z nákazy, je podle povahy infekčního onemocnění zejména povinna
a) podrobit se izolaci, podání specifických imunologických preparátů nebo antiinfektiv, potřebnému laboratornímu vyšetření, lékařské prohlídce a karanténním opatřením,

Tu krasne vidiet "pravny nazor", ktory je podla mna uplne mimo misu.

Přistoupit ke všem lidem jako k podezřelým z nákazy je nemyslitelné. Kdybychom a priori všechny považovali za podezřelé z nákazy, museli bychom průběžně plošně testovat i na veškeré jiné infekční nemoci, a to i ty, kteří příslušnou nemoc prodělali, protože imunita je individuální a reinfekce nelze vyloučit.

Preco by som nemohol povazovat vsetkych zamestnancov za potencionalnych roznasacov viru? Pretoze oni potencionalni roznasaci viru su! A ano testujeme aj osoby, ktore prekonali chorobu po dobu 90 dni, takze tvrdenie, o ktore sa autorka opiera je vyvratene praxou.

Pani sa dalej velmi pletie v tomto tvrdeni.

Zaměstnavatel nemůže se zaměstnancem ukončit jeho pracovní poměr výpovědí z důvodu, že se zaměstnanec odmítnul nechat otestovat. Výpovědní důvody jsou v § 52 zák. práce uvedeny taxativně a nepodstoupení testu na infekční chorobu se mezi nimi nenachází.

Tato rada mi pride pekne blba, pretoze zamestnavatel ma pravo prepustit zamestnanca ak:

c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,

Nic lahsie ako spravit organizacnu zmenu alebo opriet sa o efektivnost prace...staci mat ako dokaz grafy nakazenych a pracenesochopnych pracovnikov a ich vplyv na efektivitu prace a verim, ze u pripadneho sudu by takato vypoved presla. To, ze sa pani domnieva, ze nie je jej nazor.
A toto ma naozaj pobavilo:

Testování v případě asymptomatických osob je úkonem preventivní péče, definované v § 5 odst. 2 zák. z. s. jedná se tedy o zdravotní péči, resp. o zdravotní službu. K poskytování zdravotních služeb se vyžaduje licence podle § 11 zák. z. s., a to v rozsahu uvedeném v oprávnění a pouze prostřednictvím osob způsobilých k výkonu zdravotnického povolání nebo k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotních služeb.

Takze vlastne su zakazane akekolvek testy...trebars na drogy, alkohol, pripadne si nerobte doma ani tehotensky test, pretoze pani pravnicka sa domnieva, ze ide o zdravotnu starostlivost, respektive sluzbu.
Takze pozor na akykolvek test je nutna licencia!

Och rozobral by som to aj viac, ale nechcem, aby to bolo prilis dlhe, takze sa pytam este raz...si povedal, ze na to je zakon...aky zakon, ktory paragraf, kde sa zakazuje robit testy zamestnancom a pod.
Rad by som si to precital.
Ze sa nejaka pani s titulom domnieva, ze testom sa narusuje integrita cloveka a ze je v rozpore s Listnou prav a slobod cloveka je sice jej pravo, ale urcite to nie je zakon, je to len nazor jedneho cloveka, s ktorym teda ja zasadne nesuhlasim a myslim, ze tie paragrafy ohybala statocne, ale pomerne dost proti logike.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat