Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Pleties hrusky s jablkami.
Zamestnavatel ti moze nariadit nosit ochrannju vestu s reflexnymi prvkami, ci pracovnu osob s vystuzenou spickou...a to aj ked to nebolo povodne dohodnute v zmluve.
To absolutne nesuvisi predsa, ze ti dava pracu aku nemas popisanu v zmluve.
Iba vyzaduje, aby si dodrziaval nove bezpecnostne predpisy, ktore pri podpise zmluvy neboli platne.
Cize moze vyzadovat testy pri vstupe a kludne v buducnosti moze vyzadovat ockovanie, co sa podla mna aj bude ciastkovo diat.

U tech opatreni ohledne koronaviru je to sporny. Nevim, jak to mate u vas, ale v CR vlada nekolikrat zakony porusila a jeji vyhlasky jsou pravidelne ustavnim soudem cupovany. Je zjevne, ze vlada CR si se zakony vytira zadek a v soucasne dobe panuje v CR totalitni system nasili vlady na lidech, kterym bez zjevneho duvodu odmitaji umoznit cestovat atd.

Toto mi trosku pripomina situaciu, ze hori, ja to idem hasit a ty mi to rozporujes s tym, ze podla predpisov mozem hasit len v ochrannom odeve, a preto nesmiem hasit...je to protiustavne. Ze horime medzitym ti je jedno, pretoze trvas na striktnom dodrziavani nariadeni.
Ano suhlasim, ze vlada spravila niektore rozporuplne kroky a mozno nie vsetky boli v sulade s pravom...ale co tak zdravy rozum?
Napriklad ked bol u nas Borisko v nemocnici a premierko za nim nabehol na poradu aj ked bol zakaz navstevy v nemocniach? A co ked bol? Co tam isli hrat marias? Su to vladni predstavielia, asi tam riesili naozaj nieco dolezite, takze preco neprivriet oci nad tym, ze sa porusil nejaky zakaz? Neslo o vyssi princip?
Alebo ked parlament musel predlzit vynimocny stav a nemohol zasadat lebo nakazeni tak to vyriesili tymi igelitmi, co bolo asi protipravne...ale vo mali sme si vynimocny stav zrusit lebo na to blbci nemysleli? A ludia by sa hned rozbehlo do ulic sirit virus veselo dalej?
Opat vyssi princip a ja suhlasim v ramci vyssieho dobra s obcasnym porusenim predpisov...pretoze keby sa naozaj staviam do pozicie, ze toto ja svate a cez to vlak nejde moze sa stat, ze naozaj vyhorime len preto, ze nemam po ruke ochranny odev, a preto nic nehasim.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat