Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Mylis se.
Ve skutecnosti zamestnavatel nema pravo menit podminky v prubehu zamestnanecke smlouvy, pokud si to se zamestnancem nedomluvi. Napriklad se budes hlasit o misto ajtaka v nejake firme, podepises smlouvu, nastoupis a budes opravovat pocitace. Po roce si zamestnavatel vzpomene, ze si na to najme firmu, ale tobe nechce dat vypoved s dvoumesicni lhutou a odstupnym, tak ti rekne sorry, pocitace uz delat nebudes, da ti smetak a kybl a rekne ti, ze budes od ted uklizet.
No a to prave nemuze, pokud to nemas ve smlouve.

Se svobodou tohle nema vubec nic spolecneho.

Pokud na to chces nahlizet pres svobodu, tak stale plati, ze svoboda jednoho konci presne tam, kde zacina svoboda druheho. Akorat musis nejak vymezit tu hranici. Hranice svobody pohybu je jasne stanovena na dvere tveho bytu nebo plot okolo zahradky. Pritom ani neplati, ze by nikdo nesmel vstoupit na zadny tvuj pozemek bez dovoleni, ale jen na pozemek nejakeho tveho osobniho prostoru, ktery je jasne ohraniceny. Treba ten byt versus pole. Po mojem poli bezne lidi chodi a nedovolil jsem to nikomu, ale muzou, neni to ani muj osobni prostor ani to neni nijak ohraniceny.

U tech opatreni ohledne koronaviru je to sporny. Nevim, jak to mate u vas, ale v CR vlada nekolikrat zakony porusila a jeji vyhlasky jsou pravidelne ustavnim soudem cupovany. Je zjevne, ze vlada CR si se zakony vytira zadek a v soucasne dobe panuje v CR totalitni system nasili vlady na lidech, kterym bez zjevneho duvodu odmitaji umoznit cestovat atd. Vsechno to probirame vedle v koronavirovem vlakne, nema smysl to psat i sem. Proste v CR uz se na platnost zakonu nelze spolehat a proto si v podstate muze kazdy delat co chce, zalezi jen na jeho sile si to prosadit. Boj proti totalitnimu systemu je naopak chvalihodna cinnost, jak nakonec uz vime z minulosti, myslim, ze s komunistickym totalitnim systemem mame dostatek zkusenosti obe zeme a ted se jen historie opakuje.

(Tim ale nerikam, ze nekdo ma nebo nema nosit rousku na pracovisti, konkretni situaci neznam.)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat