Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

S tvojím výkladom slobody súhlasím. Predstav si, na strane robošov som už od začiatku nebol. :)

Celý čas som za to, aby si svoje hygienické pravidlá určovali jednotlivci a neboli nariaďované zhora, teda sa to týka aj majiteľov/prevádzkovateľov firiem. S čím mám problém, že tieto opatrenia práve nepochádzajú od nich, ale nariaďuje ich plošne štát, takže vlastne už ten majiteľ/prevádzkovateľ nemá v tomto slobodu a koná len tak, aby sám nedostal pokutu a štát ho nezavrel. A teraz nechcem tým naznačiť, že keby to bolo na prevádzkovateľovi samotnom, tak by na žiadnych opatreniach netrval, naopak by hygienu riešil ešte efektívnejšie, keby sa mu do toho štát nesral a nezaťažoval ho s byrokraciou a kreténskymi neúčinnými opatreniami. Napríklad nechápem pointu rúška, ak sa zamestnanec pred vstupom do firmy testuje, je negatívny a napriek tomu na pracovisku všetci nosia rúška/respirátori, aby sa od seba nenakazili. ::) To značí iba dve veci:
a) testy sú nespoľahlivé a neveria im, preto je vôbec zbytočné zaťažovať sa testovaním keď beztak sa voči sebe správajú ako k potenciálnym šíriteľom
b) testy sú síce spoľahlivé, ale nariadenie je typicky kreténske a bez logiky, iba serie zamestnancov a zamestnávateľov a znižuje efektivitu práce.

Samozrejme, pomer mojej slobody v mojom dome musí byť vyvážený pomerom osobnej slobody každého jednotlivca. Nemôžem nikoho držať v mojom dome nasilu, nemôžem nikomu fyzicky ubližovať alebo ho zabiť, len preto, že je v mojom dome, to je samozrejmé, ani ja nemám u seba doma neobmedzenú slobodu. Nesmel by som mu ani otráviť jedlo, či nútiť ho požívať látky, ktoré by viedli k fyzickému poškodeniu či jeho smrti. A s týmto posledným bodom už tak trochu hraničia nové neoverené vakcíny. Neviem, či by to bolo úplne košer v súlade so slobodou vyplývajúcou zo súkromného priestoru, ak by zamestnávateľ svojím zamestnancom vakcíny nútil a podmieňoval nimi pracovnú zmluvu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat