The Crown - seriál od Netflixu
Nedavno jsem videl tenhle serial a musim rict ze se zaradil mezi nejlepsi serialy jake jsem kdy videl. Atmosfera, scenar, herecke vykony, kostymy, hudba atd.. to je vse na vysoke urovni. Ale hlavne me to neskutecne bavi a zajimaji me samotne osudy postav, neskutecna pecka.
Je divné, že o tomto seriálu lidi neví (nevědí). Koruna je pecka pecek, dozvíš se věci, které jsi ani snad vědět neměl. Za mě +1
Co se tyce historicke presnosti tak bych byl opatrny. Napr. to ze Kral Jiri zemrel a nasledne Alzbeta nastoupila na trun neni pravda.
Spis me fascinuje zakulisi a ze takhle by to mohlo i doopravdy chodit.
Jako že nastoupila na trůn ještě za jeho života? Nebo jak jsi to myslel?
Ano, presne tak jak jsi to napsal. A myslim, ze takovych “chyb” (cti scenaristickych rozhodnoti) bude urcite vice.
A máš to něčím podložené? Aspoň podle wikipedie to tak určitě nebylo.
No ted se na to taky divam a pry to skutecne bylo tak jak je v serialu, omlouvam se za fabulaci, ale nekde jsem to opravdu cetl. Nicmene i tak serial beru s nadhledem 🙂
Koruna mala slusne promo este predtym nez prisla, takze pochybujem, ze o nej ludia nevedia. Cital som o nej vela, nicmenej este som to nezhliadol.
Co som videl fotky tak vybrali hercov velmi podobnych skutocnym postavam...to ma na tych fotkach zaujalo ako prve a to kvitujem.
Seriál jsem neviděl (a po ukázkách ani neuvidím).
Doporučuju mírný pesimismus (ale větší dávku) k tomu, co vidíš ve filmech či seriálech.
Ke skutečné historii to má daleko, většinou je to dělané jen "na zisk".
Zatim to navic nema ani sestupnou uroven, nektery lidi sice nadavali na posledni radu serialu, ale ja byl nadsen. Gillian Andersonova (agentka Scullyova) predstavujici Margaret Thatcherovou byla famozni podivana. Videl jsem ji uz v nekolika spickovych roli a tady potvrdila, ze kdo umi, umi.
To me se treba vice libi Emma Corrin jako Diana. Ta je jak jeji presna kopie nejen vzhledove.
Podobaju sa obe, ale mna tiez Scully prekvapila (videl som len foto zatial).
Mimochodem na Netflixu: Sex Education, taky tam ma Andersonka dobrou roli.
Osobne mam hrozne rad 3.dilny film podle romanu Charlese Dickense Nadejne vyhlidky, hraje tam take skvele. Ale jestli je to k dispozici na nejake VoD sluzbe nevim.
A vidim ze tam hraje i Vanessa Kirby alias princezna Margaret ktera je v Korune taky naprosto vynikajici.
Fascinácia britskou kráľovskou rodinou ma celý život úspešne míňa, seriál si však niekedy určite pozriem, keďže historické mám rád (a možno ma kvôli mojim nie práve najväčším vedomostiam z novodobej britskej histórie zaujme tým väčšmi).