Předmět Autor Datum
Úplne rovnako. Ja online výuku doslova neznášam. Doučoval som jazyky ešte pred pandémiou online, ale…
Hastrman 27.02.2021 20:44
Hastrman
Ja som spokojný a aj spätná väzba tých študentov, ktorí sa rozhodli učiť so mnou online, je kladná.…
haseimpfeffer 27.02.2021 21:25
haseimpfeffer
3-clennou skupinu bys asi zvladnul. Chapu, ze pro vyucujiciho je online vyuka super, protoze muze uc…
Jan Fiala 27.02.2021 22:17
Jan Fiala
3-clennou skupinu bys asi zvladnul. Vo všeobecnosti asi hej, ale záleží od kurzu. Firemné jazyové k…
haseimpfeffer 27.02.2021 22:56
haseimpfeffer
Bavil jsem se s profesorem, co uci na Karlovce jeden exoticky jazyk a rikal, ze je ta online vyuka u…
RedMaX 28.02.2021 10:14
RedMaX
Je to presne tak, aspoň ja to cítim rovnako. Nie som síce profesor, žiadny skúsený učiteľ jazykov, a…
Hastrman 28.02.2021 11:05
Hastrman
Včera som volal som zákazníkom... školiteľ a povedal mi ako strašne trpí pri online kurzoch, že on p… poslední
fleg 28.02.2021 11:26
fleg

Úplne rovnako. Ja online výuku doslova neznášam. Doučoval som jazyky ešte pred pandémiou online, ale neskutočne ma to sralo. V kuse nejaké problémy s pripojením, so zvukom, obrazom, či už na mojej alebo na žiakovej strane. Je to strašne neefektívne, kvôli odozve a ostatným digitálnym nešvarom sa jedno cvičenie aj trojnásobne natiahne a za tú hodinu sa nestihne absolútne nič. Blbé je vymýšľať hry, prezenčne proste rozdáš papierky so slovičkami, vetami, digitálne musíš vymýšľať úplne chujoviny a nakoniec to aj tak nefunguje. Jasné, môže to mať aj výhody popisované v článku, ale niet nad osobný kontakt. Radšej sa vzdám pohodlia a so žiakom sa stretnem súkromne, zrovna pri jazykoch ten priamy kontakt dáva určite zmysel. Možno v budúcnosti to bude lepšie, keď sa budeme môcť navštevovať cez hologramy s 10G internetom.

Dosť mi vlastne príde smutné, že sa v dôsledku pandemizmu všetko presúva na online, vidím v tom pre budúcnosť dosť veľkú komunikačnú krízu...

Ja som spokojný a aj spätná väzba tých študentov, ktorí sa rozhodli učiť so mnou online, je kladná. Je však pravda, že keď som hľadal nových záujemcov, a odmietol som kombináciu online/prezenčne, viacero ľudí stratilo záujem.

Moja spokojnosť s online výučbou však možno pramení aj z môjho zamerania, dlhodobo totiž cielim na individuálne kurzy, viesť skupinový kurz môže byť nepríjemnejšie. V minulosti som väčšiu skupinu učil prezenčne a neviem si predstaviť ju koordinovať online.

3-clennou skupinu bys asi zvladnul.

Vo všeobecnosti asi hej, ale záleží od kurzu. Firemné jazyové kurzy (prinajmenšom niektoré) sú teoreticky robené na istú úroveň, aspoň plus-mínus. Prakticky sa do nich zapíše x ľudí (lebo sa vo firme otovrí len jeden kurz daného jazyka) a každý má úplne inú úroveň znalostí a potom vedieš v konečnom dôsledku napr. pri 4 ľuďoch 4 minikurzy v jednom a na toto by som si online netrúfol, dalo mi to zabrať aj prezenčne.

Bavil jsem se s profesorem, co uci na Karlovce jeden exoticky jazyk a rikal, ze je ta online vyuka utrpeni. Ze potrebuje videt ty studenty na zivo, aby si byl jist, ze to co jim vyklada chapou spravne a ze se to pres ten Skype neda. Jeho zajmem je, predat toho svym studentum, co nejvic muze a ted o tu jistotu, ze to dela spravne a opravdu jim dava vsechno, co muze, prisel.
Predpokladam, ze tohle co rika, bude do znacne miry platit obecne.
Ono asi bude zalezet dost na tom, koho ucis a jak vazne to myslis.

Je to presne tak, aspoň ja to cítim rovnako. Nie som síce profesor, žiadny skúsený učiteľ jazykov, ale mám na to rovnaký pohľad. Tiež mám z toho radosť, keď vidím u žiakov pokrok, baví ma to oveľa viac, keď sa s nimi osobne môžem rozprávať, má to potom úplne iný spoločenský aspekt.
Poznám ale aj takých, čo im online úplne vyhovuje, učili tak aj pred pandémiou, stačí im, že za tú hodinu zoberú peniaze a tým to hasne, čo si z toho žiak odnesie je pre nich vedľajšie. Ja to mám trochu naopak. Navyše mi je dosť divné hovoriť na kameru, niet nad osobný kontakt.
Ale chápem, že niekedy sa inak nedá, keď sa povedzme Ukrajinec chystá za prácou na Slovensko a chce sa najprv naučiť jazyk, tak mu neostáva nič iné ako nájsť si lektora po internete.

Včera som volal som zákazníkom... školiteľ a povedal mi ako strašne trpí pri online kurzoch, že on potrebuje tých ľudí fyzicky vidieť, ak niekto školenie odmieta, potrebuje zistiť, kde je problém napríklad na fajčiarske pauze a pod.
Preňho je online školenie naprd.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru