Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech); (č. B 1)

Ta značka pochopitelně teoreticky platí i pro cyklisty stejně jako značka B2 (zákaz vjezdu všech vozidel v jednom směru čili jednosměrka), i když byly nějaké hoaxy, že s novým zákonem tomu tak neni (ovšem s novým zákonem se pod většinou z nich objevila dodatková tabulka, že neplatí pro cyklisty a to i u cest, kam bych se v protisměru neodvážil (dost úzká i pro auto)). Ale pokud člověk na takovou cestu chce, pochybuju, že se bude namáhat dělat ze sebe chodce (pokud je to zákaz vjezdu a neni tam vyznačený typ vozidla chodec (tedy značka B30)). Takovou hyperkorektnost bych v čechách neočekával.

Cyklista vedoucí kolo je chodec takže ani neni potřeba kolo přenášet.

Já jsem řešil opačnou situaci, procházel, či projížděl jsem právě úsekem s tou značkou B30, takže minimálně kolem té značky jsem musel projet v sedle (čistě hypoteticky by mě zajímalo, po jakém úseku, nebo za jakých podmínek se ze mě může zase stát chodec, což je vlastně stejná otázka jen s opačnou konverzí; hypoteticky protože sesednout na té cestě by mě donutila maximálně nějaká porucha, která by znemožnila jízdu, byl to slučný sešup, dneska je to tam řešené jinak, je tam cyklostezka kde se kola motají mezi chodci).

Dlouho mi vrtá ovšem v hlavě jiná otázka. Značka B2 (tzv. jednosměrka) a její protikus IP4 (přikázaný směr jízdy) se také používají v místech, kde rozhodně nejezdí auta. Dokonce by se tam ani nedostala, třeba v metru. Denodenně musím přemáhat dav, který tyto značky (zejména B2) nerespektuje (přitom jsou tam 4 pruhy, tato značka je pouze v jednom, ten dav má k dispozici tři další bez omezení ale z nějakého důvodu jde cca 70% davu tímto a zbytek ostatními). Na druhou stranu asi ani nemusí, chodec není vozidlo, pouze pokud by byl v davu cyklista, tak tam projet nesmí. Ale protože do metra cyklisti nesmí (kolo lze přepravovat jako zavazadlo, ale jezdit na něm se v metru opravdu nesmí), je to rovněž nesmysl. Takže jaký smysl má instalace takových značek. Stejně tak v obchodních centrech, kde se to používá také, opět se tam těžko vyskytne někdo, na koho by se ta značka vztahovala.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat