Také si rád užívám pikantní, objednávám i speciální Chili už s vyšším obsahem capsaicinu ze čtyř koutů světa (některé jsou lepší na grill, druhé do omáček) protože klasické slaboučké omáčky typu Tabasco, Harissa už na me moc nefunguje, ale poslední dobou kvuli zdraví musím brzdit.
Jinak to ovšem extremně neprehaním, udělat si kotletu na grilu a pak cítit jen pikantní a žádnou chut masa postradá smysl. Je potřeba najít tu spravnou rovnováhu. Narvat půl tabaska na pizzu a pak se hihoňet koho pálí víc, toto dělají děcka a nemá to nic společného s labužníky.
Pizzu si dokážu dát i jiný druh jak pikantní, záleží jaká pizza, jaké těsto, čím je posypaná.
Pizzou nemyslím to rozmražené těsto, nebo ten chlív ze supermarketu na které není ani opravdový sýr (jen vegetalni hmota ochucená C s příchutí ementálu nebo mozzarelly), ale čerstvá pizza z těsta s čerstvou zeleninou, sýrem a podobně chystaná na místě opečená v peci na dřevu.
Samozřejmě nemohu opominout čepované pivko nebo tři ať je to čím spláchnout.
PS: Když jsem byl v Jihlavě na vojně než mě převelili na Libavu, kousek od kasáren které byly hned vedle blazince byla taková restaurace-hospoda a za 100Kč (v roce 1999-2000) tam prodávaly tác pečených žeber, to byla lahůdka.
Doufam ze jeste existuje, jestli nekdy pojedu okolo, tak tam musim nakouknout.