Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Výběr VŠ - technický obor

Medicina je ucnak. Extremne narocnej ucnak - to bezpochyby, ale v zasade "pouze" ziskavas vedomosti a schopnosti resit dany a znamy problemy a po absolvovani ziskas pravomoc ty problemy resit pod dohledem zkusenejsiho, pravo fungovat samostatne ziskas az pozdeji. K vymejsleni novych, dosud neresenych problemu se nejspis cely zivot nedostanes a pokud ano, tyka se to az PhD. studia.
Cilem tech dvou oboru co si zminoval je naucit se resit nove, zatim neresene problemy, prinaset nove pohledy a az vylezes, minimalne pravne ti nic nebrani pracovat samostatne. To je neco uplne jinyho!

Informatika - jo, vlohy jsou potreba, zejmena schopnost zlomit si mozek do prisne logickyho a formalistickyho modu premysleni. Pocitace delaji presne to, co jim reknes. Uplne presne to, co jim reknes, nepremejsli nad zadnyma dalsima souvislostma ani nad nicim jinym, nez co jim reknes. Uplatneni je prehrsel a nevypada to, ze by do budoucna to nejak klesalo. Ze by to ale byl (pokud mas ty vlohy) nejak extremne narocny obor, to bych rozhodne nerekl, naopak pokud ty vlohy a zajem mas, je to pomerne jednoduchy studium. Musis chapat, jen minimum veci se musis skutecne naucit nazpamet - proti medicine uplny prd.

Architektura - i tady jsou potreba vlohy. Mit nejaky esteticky citeni a zaroven nebejt uplne tupej na matematiku. V krizi se sice tolik nestavi, ale ze by byt jen trochu schopnej architekt skoncil nejak dlouhodobe na dlazbe, to je velmi nepravdepodobny. Navic, nez tu skolu dodelas, bude po krizi a naopak budeme v rostouci casti hospodarskyho cyklu.

Zaver: rozhodnuti je na tobe, nevime v cem si silnej ci slabej a na co mas talent.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat