Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je vlastnictví iPhone vstupenkou do sekty vymytých mozků?

Jelikož již delší dobu sháním malý smartfon s kvalitním foťákem, zaujal mě iPhone 12 Mini, který lze navíc pořídit u O2 za lidovou cenu 11-13 tisíc Kč + 290-360 Kč měsíčně k účtu. Už před časem jsem si ke stejnému účelu pořídil iPhone SE, ale jelikož tenkrát neuměl pořádnou historii hovorů, byl SingleSIM a nedal se na něj přenést chat z Viber a WhatsAppu na Androidu, tak jsem jej uložil do šuplíku na pozdější experimenty, na které ale nikdy nedošlo. Přesun dat a chatů jsem pořešil BackupTransem a jelikož nové iPhony jsou již DualSIM a za poslední dobu jsem na SE obdržel kvantum nových aktualizací, poptal jsem se na Žive v Apple fóru, jestli i u historie hovorů nedošlo k nějakým inovacím a jestli iPhone konečně dostal pořádnou historii hovorů, jakou má již odjakživa Android, a pokud ne, jestli to nejde nějak šikovně obejít.

Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem byl neustále přesvědčován, že mám nesmyslné požadavky, že své podnikání vedu nesprávně a že žádnou historii hovorů vůbec nepotřebují. Když jsem s tím nesouhlasil a i další přispěvatelé to označili za velkou nedokonalost iOS, která je také na iPhone neskutečně štve, tak to admin, samozřejmě majitel iPhone a stoupenec Apple, jednoduše zamknul: https://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1904&t=1312792&p=12765119#p12765119 .

S ohledem i na zdejší vlákna o Apple produktech, kde chyby a nedostatky označují jejích stoupenci za vlastnost a ostatní jsou přesvědčování, že je vlastně nepotřebují, začínám získávat dojem, že vlastnictvím Apple produktů dotyčný začne patřit "sekty", která potřebuje všechny kolem přesvědčit, že udělali dobře, že mají to nejlepší co mohli mít a že neprohloupili, když investovali tolik peněz do něčeho, co má takové principiální chyby. Připadá mi to, jak v pohádce "Císařovy nové šaty", kde nikdo nechtěl připustit, že císař je nahý a všichni se vzájemně ujišťovali, jaká je to nádhera a jak to císaři sluší. :-D

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hele - kup si co chceš, neptej se na ničí názor a nikomu ho nenuť, což tě vyřadí z jakékoliv sekty.…
Prasak 26.12.2020 23:48
Prasak
Tak v porovnaní s plnou cenou 23-26 tisíc je 11-13 tisíc Kč a splátky 290-360 Kč hodně dostupnou var…
jege 27.12.2020 11:20
jege
Letitá podpora - když vydrží 3 roky, je to fajn, koupím mobil za 5 tisíc a za 3 roky další takovej a…
Prasak 27.12.2020 11:29
Prasak
To je pravda, ale když já hrozně nerad měním telefony a přenos dat mezi různými značkami je fakt por… nový
jege 27.12.2020 11:49
jege
...Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem… nový
Yarda 27.12.2020 16:06
Yarda
Osobne si nemyslím, že to tak je nový
Enzo88 28.12.2020 16:17
Enzo88
I za takovou hovadinu jako je nahrávání vlastních hovorů musíš applu platit. Ostatní již milionkrát… poslední
Araneus84 28.12.2020 16:33
Araneus84

Hele - kup si co chceš, neptej se na ničí názor a nikomu ho nenuť, což tě vyřadí z jakékoliv sekty.
Cena za mobil 11 - 13 tisíc Kč + splátky, to není lidová cena. To je prostě suma za něco, co zvládne i mobil za polovičku. Nejde jen o Jabko, ale i Droid. Většina lidí tu spornou přidanou hodnotu drahých mobilů stejně nevyužije a stejně by jim posloužil mobil za 4 litry. Tebe však handicapuje požadavek na malej mobil, to je dneska průser.

Tak v porovnaní s plnou cenou 23-26 tisíc je 11-13 tisíc Kč a splátky 290-360 Kč hodně dostupnou variantou, a pro koho je to přesto moc, tak se dá iPhone SE 2020 pořídit za 2.555 Kč + 260 Kč měsíčně, a to už je opravdu za hubičku. Nemluvě o starších modelech, které se pohybují od cca 3.000 Kč za iPhone SE 2016 v různých repasech do 10-12 tisíc za nové starší modely.

Malý mobil se sehnat dá (https://mobilni-telefony.heureka.cz/cubot-king-kong-mini/specifikace/#section), ale s dobrým foťákem je teď fakt jenom iPhone. Navíc má i dlouhou podporu, takže klidně se dá vzít iPhone SE 2016 nebo iPhone 7,8,X a pod. a vědět, že na pár let má vystaráno.

To je pravda, ale když já hrozně nerad měním telefony a přenos dat mezi různými značkami je fakt porod. Manželka měla iPad Mini a když jsem ji koupil nový iPad Air, tak stačilo zadat Apple ID a za 20-30 minut se nový iPad sám sesynchronizoval se starým a nemusela s tím dělat vůbec nic dalšího. Chtěl jsem něco podobného a byl jsem ochoten za to i zaplatit, ale těch omezení a nedodělků je příliš mnoho a zpoplatnění každého prdu je příliš zjevné a nenažrané!

...Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem byl neustále přesvědčován, že mám nesmyslné požadavky, že své podnikání vedu nesprávně...

To je na poradnách (i jinde) normální, že na konkrétní dotaz a třeba i tazatel napíše, proč chce zrovna tohle a nic jiného mu nepomůže se mu dostane odpověď na něco na co on se neptal. K takovýmhle "odpovědím" jsem si vypůjčil úryvek z klasika:

... „Zajisté že vám úplně rozumím,“ odpověděl Švejk. „Vy mluvíte podobně jako klempíř Pokorný v Budějovicích. Ten, když se ho lidi optali: ‚Koupal jste se už letos v Malši?‘, vodpovídal: ‚Nekoupal, ale zato bude letos hodně švestek.‘ Nebo se ho zeptali: ‚Jed jste už letos hříbky?‘ a von na to vodpověděl: ‚Nejed, ale tenhle novej sultán marockej má prej bejt moc hodnej člověk.‘“...

I za takovou hovadinu jako je nahrávání vlastních hovorů musíš applu platit. Ostatní již milionkrát zmíněné nebudu zase opakovat.
Já tvrdím, že blbce poznáš jednoduše - má iPhone.
A jediný argument apple troubů je ten, že oni nejsou schopni si android nastvit tak, jak chtějí, což je více než směšné, protože si pamatuji, že když jsem potřeboval jednou otestovat jednu naší apku na iPhonu tak jen pitomé nalezení verze firmware v IPhonu sem po půl hodině vzdal a šel si to vygooglit....

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...