Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je vlastnictví iPhone vstupenkou do sekty vymytých mozků?

Jelikož již delší dobu sháním malý smartfon s kvalitním foťákem, zaujal mě iPhone 12 Mini, který lze navíc pořídit u O2 za lidovou cenu 11-13 tisíc Kč + 290-360 Kč měsíčně k účtu. Už před časem jsem si ke stejnému účelu pořídil iPhone SE, ale jelikož tenkrát neuměl pořádnou historii hovorů, byl SingleSIM a nedal se na něj přenést chat z Viber a WhatsAppu na Androidu, tak jsem jej uložil do šuplíku na pozdější experimenty, na které ale nikdy nedošlo. Přesun dat a chatů jsem pořešil BackupTransem a jelikož nové iPhony jsou již DualSIM a za poslední dobu jsem na SE obdržel kvantum nových aktualizací, poptal jsem se na Žive v Apple fóru, jestli i u historie hovorů nedošlo k nějakým inovacím a jestli iPhone konečně dostal pořádnou historii hovorů, jakou má již odjakživa Android, a pokud ne, jestli to nejde nějak šikovně obejít.

Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem byl neustále přesvědčován, že mám nesmyslné požadavky, že své podnikání vedu nesprávně a že žádnou historii hovorů vůbec nepotřebují. Když jsem s tím nesouhlasil a i další přispěvatelé to označili za velkou nedokonalost iOS, která je také na iPhone neskutečně štve, tak to admin, samozřejmě majitel iPhone a stoupenec Apple, jednoduše zamknul: https://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1904&t=1312792&p=12765119#p12765119 .

S ohledem i na zdejší vlákna o Apple produktech, kde chyby a nedostatky označují jejích stoupenci za vlastnost a ostatní jsou přesvědčování, že je vlastně nepotřebují, začínám získávat dojem, že vlastnictvím Apple produktů dotyčný začne patřit "sekty", která potřebuje všechny kolem přesvědčit, že udělali dobře, že mají to nejlepší co mohli mít a že neprohloupili, když investovali tolik peněz do něčeho, co má takové principiální chyby. Připadá mi to, jak v pohádce "Císařovy nové šaty", kde nikdo nechtěl připustit, že císař je nahý a všichni se vzájemně ujišťovali, jaká je to nádhera a jak to císaři sluší. :-D

loading...
Předmět Autor Datum
iPhone neni zadna sekta, proste to funguje víc než dobře, a to ze to tobe nefunguje (nevyhovuje) nez…
Sempron 26.12.2020 21:44
Sempron
zakladat dalsi duplicitní temata, kterych si uz zalozil dost Uživatel jege založil na Debatách od j…
Kurt 26.12.2020 21:56
Kurt
😂 Tady nekdo taky jedná emocionálně nový
Sempron 27.12.2020 01:24
Sempron
Jojo, svevolne uvadi na pravou miru ocividne lzi ... nový
gilhad 27.12.2020 01:36
gilhad
Myslim si, ze to lez nebyla spise omyl, a Kurt to moc dobre vedel. Mam ho ted snad nazyvat maniakem… nový
Sempron 27.12.2020 02:51
Sempron
Nejak se ti ty "spise omyly" v poslednich dnech mnozi ... a podobaji ... https://debaty.net/discuss… nový
gilhad 27.12.2020 03:40
gilhad
Nech toho - jako správná iOvce ví vše nejlíp a ostatní jsou slepí idioti. Hazíš hrách na stěnu. nový
Prasak 27.12.2020 10:46
Prasak
Hele - kup si co chceš, neptej se na ničí názor a nikomu ho nenuť, což tě vyřadí z jakékoliv sekty.… nový
Prasak 26.12.2020 23:48
Prasak
Tak v porovnaní s plnou cenou 23-26 tisíc je 11-13 tisíc Kč a splátky 290-360 Kč hodně dostupnou var… nový
jege 27.12.2020 11:20
jege
Letitá podpora - když vydrží 3 roky, je to fajn, koupím mobil za 5 tisíc a za 3 roky další takovej a… nový
Prasak 27.12.2020 11:29
Prasak
To je pravda, ale když já hrozně nerad měním telefony a přenos dat mezi různými značkami je fakt por… nový
jege 27.12.2020 11:49
jege
Popravde, tu diskusi jsem necetla celou (po par prispevcich to zacala byt docela ohrana pisnicka), a… nový
merlouska 27.12.2020 00:37
merlouska
Ohraná písnička to začala být jenom kvůli tomu, že se mě někteří jedinci pokoušeli přesvědčit, že to… nový
jege 27.12.2020 11:08
jege
...Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem… nový
Yarda 27.12.2020 16:06
Yarda
Osobne si nemyslím, že to tak je nový
Enzo88 28.12.2020 16:17
Enzo88
I za takovou hovadinu jako je nahrávání vlastních hovorů musíš applu platit. Ostatní již milionkrát… poslední
Araneus84 28.12.2020 16:33
Araneus84

iPhone neni zadna sekta, proste to funguje víc než dobře, a to ze to tobe nefunguje (nevyhovuje) neznamena ze musis ve vzteku jednat emocionálně a zakladat dalsi duplicitní temata, kterych si uz zalozil dost.

Moje rada: nekupuj si iPhone

Nejak se ti ty "spise omyly" v poslednich dnech mnozi ... a podobaji ...

https://debaty.net/discussions/3051032-pro-semprona-jak-efektivne-pouzivat-iphone-postupy-a-vychytavky#r3051416

Sempron, 25.12.2020 02:29

Zajimave, jak admini mazou vlastni nazory po poradne a vyhrozuji banem, ale takovy srance jako treba tyto vlakna co jen vyburcujou agresy a zalozil je gilhad ve velkem nechavaj ladem.

https://debaty.net/discussions/3051032-pro-semprona-jak-efektivne-pouzivat-iphone-postupy-a-vychytavky#r3051420

gilhad @Sempron, 25.12.2020 05:13

vyburcujou agresy = ptaji se na to, cos deklaroval jako ucel tech svych dvou vlaken s nesmyslnym a zavadejicim nadpisem?
ve velkem = obe dve, co jsem tady zalozil?

Hele - kup si co chceš, neptej se na ničí názor a nikomu ho nenuť, což tě vyřadí z jakékoliv sekty.
Cena za mobil 11 - 13 tisíc Kč + splátky, to není lidová cena. To je prostě suma za něco, co zvládne i mobil za polovičku. Nejde jen o Jabko, ale i Droid. Většina lidí tu spornou přidanou hodnotu drahých mobilů stejně nevyužije a stejně by jim posloužil mobil za 4 litry. Tebe však handicapuje požadavek na malej mobil, to je dneska průser.

Tak v porovnaní s plnou cenou 23-26 tisíc je 11-13 tisíc Kč a splátky 290-360 Kč hodně dostupnou variantou, a pro koho je to přesto moc, tak se dá iPhone SE 2020 pořídit za 2.555 Kč + 260 Kč měsíčně, a to už je opravdu za hubičku. Nemluvě o starších modelech, které se pohybují od cca 3.000 Kč za iPhone SE 2016 v různých repasech do 10-12 tisíc za nové starší modely.

Malý mobil se sehnat dá (https://mobilni-telefony.heureka.cz/cubot-king-kong-mini/specifikace/#section), ale s dobrým foťákem je teď fakt jenom iPhone. Navíc má i dlouhou podporu, takže klidně se dá vzít iPhone SE 2016 nebo iPhone 7,8,X a pod. a vědět, že na pár let má vystaráno.

To je pravda, ale když já hrozně nerad měním telefony a přenos dat mezi různými značkami je fakt porod. Manželka měla iPad Mini a když jsem ji koupil nový iPad Air, tak stačilo zadat Apple ID a za 20-30 minut se nový iPad sám sesynchronizoval se starým a nemusela s tím dělat vůbec nic dalšího. Chtěl jsem něco podobného a byl jsem ochoten za to i zaplatit, ale těch omezení a nedodělků je příliš mnoho a zpoplatnění každého prdu je příliš zjevné a nenažrané!

Popravde, tu diskusi jsem necetla celou (po par prispevcich to zacala byt docela ohrana pisnicka), ale tomu locku se az tak moc nedivim - pokud se tam na 6 strankach furt dokola resilo to same, tak to zamknuti smysl ma. Ocividne nikdo nezna zpusob, jak ti pomoct, tak proc se tam porad dal hadat o tom, jestli je tvuj styl podnikani nesmyslny nebo ne a jestli je iOS paskvil nebo ne :-)

Vymyte mozky z jakekoli sekty (at uz je to iOS, Android, Windows, Linux ci cokoli jineho) bezvyhradne vychvalujici a obhajujici jejich oblibeny produkt je nekdy lepsi ignorovat a bavit se s tou normalnejsi casti uzivatelu tehoz.

Ohraná písnička to začala být jenom kvůli tomu, že se mě někteří jedinci pokoušeli přesvědčit, že to, co potřebuji, vlastně ani nepotřebuji, a pokud přece ano, tak si mám pořídit mobilní CRM za 10-45USD/měsíčně, který možná daný požadavek splní, ovšem nejspíše za cenu ručních doplňování záznamu ke každému hovoru! Někdo prostě napsal, že to nejde, jiný, že by to možná zvládly některé placené programy, ale osobní zkušenost neměl nikdo a free varianty na odzkoušení u daných appek neexistují.

Zamknutí smysl nemělo, třeba by někdo časem opravdu něco poradil, nebo by aspoň ostatní zájemci byli předem upozornění, že tohle u iOS není moc dobře vyřešeno.

...Namísto jednoduché odpovědi, že je to pořád stejné a že to (asi) nejde zatím nijak vyřešit, jsem byl neustále přesvědčován, že mám nesmyslné požadavky, že své podnikání vedu nesprávně...

To je na poradnách (i jinde) normální, že na konkrétní dotaz a třeba i tazatel napíše, proč chce zrovna tohle a nic jiného mu nepomůže se mu dostane odpověď na něco na co on se neptal. K takovýmhle "odpovědím" jsem si vypůjčil úryvek z klasika:

... „Zajisté že vám úplně rozumím,“ odpověděl Švejk. „Vy mluvíte podobně jako klempíř Pokorný v Budějovicích. Ten, když se ho lidi optali: ‚Koupal jste se už letos v Malši?‘, vodpovídal: ‚Nekoupal, ale zato bude letos hodně švestek.‘ Nebo se ho zeptali: ‚Jed jste už letos hříbky?‘ a von na to vodpověděl: ‚Nejed, ale tenhle novej sultán marockej má prej bejt moc hodnej člověk.‘“...

I za takovou hovadinu jako je nahrávání vlastních hovorů musíš applu platit. Ostatní již milionkrát zmíněné nebudu zase opakovat.
Já tvrdím, že blbce poznáš jednoduše - má iPhone.
A jediný argument apple troubů je ten, že oni nejsou schopni si android nastvit tak, jak chtějí, což je více než směšné, protože si pamatuji, že když jsem potřeboval jednou otestovat jednu naší apku na iPhonu tak jen pitomé nalezení verze firmware v IPhonu sem po půl hodině vzdal a šel si to vygooglit....

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...