Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Státy a planety

Zatim se tu teoreticky bavime o jedne z mnoha kokotin autora dotazu, konkretne o

pokud by byla ve vesmiru miliarda mimozemskych civilizaci co by pokládala za nelegální útočit na cizí planety a 600 milionů civilizaci to považovalo za legalní tak by celkově bylo ve vesmíru bráno že je to ilegální?

Ja jsem si dovolil zjednodusit situaci z miliardy na pouhe dve planety, co maji kazda vlastni ustavu, ktera je nekompatibilni s tou druhou a ptam se tazatale, jak danou situaci vidi on - protoze to pokladam za rozumnou cestu, jak vyjasnit slozitejsi otazku zahrnujici nikoli dve, ale miliardu civilizaci.

V mojem (pravdaze imaginarnim) prikladu se jedna o pouhe dve ustavy, kazda pro zjednoduseni celoplanetarni (celocivilizacni), lokalne plne podporovana a pro kazdeho prislusnika prislusne planety/civilizace plne realna a vubec ne imaginarni. Imaginarni meziplanetarni ustavu jsi ted vytahnul z klobouku ty. (A pravdepodobne by ji minimalne jedna z tech civilizaci nepovazovala za platnou/zavaznou (protoze by byla v rozporu s tou jejich pravoplatnou vlastni), nebo by se vubec netykala utoku planet mezi sebou).

Zatim jsem se tu nevyjadril o svem nazoru na legalitu toho utoku (krom toho, ze nejaky nazor mam) natoz na eticnost ci jine aspekty. Jen se ptam autora otazky, jak on vidi moje extremni zjednoduseni jeho znacne sloziteho zadani.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat