Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konsenzuální realita

Tak ale ono prece nejde snad jen o vidění ne ? Nebo kdyby lidé byli slepý tak by neexistovala realita nebo vesmír ? Myslím že ne, alespoň ne z pohledu fyziky, jen by se změnila sociologie a vesmír by jsme vnímali jinak, místo dalekohledu by jsme používali sonary, docházeli by jsme k jiným závěrům. Takže by to bylo spíše že naše představy dělají naší realitu a nepotřebujeme k tomu vidět.
Když na zemi byly jen prvoci, vesmír také existoval, slunce hřálo a ve vesmíru byla stále stejná kosa. Kdyby měl vesmír existovat jen naším pozorováním, tak by jsme nemohli vzniknout, čímž by docházelo k paradoxu.

Kdybych byl na WC, nikdo mne nepozoroval a zavřel bych oči tak se urcite nic nestane a ja nepřestanu existovat jen proto, ze mne nikdo nepozoruje. Myslím že by bylo to samé, jako když udělám 10g kuličku o ktere vím jen ja (a nikdo jiny krome mne ji nikdy nepozoroval), a kdyz zemřu, tak ta kulička bude stale existovat, jen o ni nikdo nevi, ale určitě bude mit 10g i po mé smrti.
I dnes si lidé neuvědomí když doma sedí na gauči, ze jsme ve vesmíru a že se v realitě na tom gauci posouvaji okolo 2 000 Km/h protoze vnímají jen okolni jevy, tedy myslim to tak, ze 'vědět' a 'uvědomovat si' není to samé a vse je relativni.
Mozek je z tech samých částí které najdeme i všude ve vesmíru, u myšlení může dochazet k čemukoliv. Lidé jsou teprve v plenkách, zatím jen pozorují.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat