Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Igor Matovič - Najkreténskejší premiér na svete

Toto vlákno venujem Nášmu ctihodnému vladárovi z vôle Božej, Kráľovi Slnko Igorovi Matovičovi, pokoriteľovi mafie, koronabijcovi a hlavne kreténovi nepredstaviteľných rozmerov.

Väčšina ľudí je tu z ČR a často sa tu kritizuje Andy Babiš, tak som sa rozhodol trochu zhrnúť situáciu na SR a predstaviť vám nášho premiéra. Lebo to je fakt bizár, ktorý nemá minimálne v Európe obdobu.

Tak čo sa to na tom Slovensku vlastne deje?

1. Vieme, že na Slovensku bolo dobrovoľné testovanie, ktoré absolútne ničomu nepomohlo, leda sme tak odľahčili štátny rozpočet o nejaké tie stovky miliónov eur. Písalo sa o nás všade vo svete, Slovensko vďaka tomu zažívalo slávu a výrazne to pomohlo našej povesti. V novinách ostatných krajín sa napríklad rozoberala neústavnosť takéhoto "dobrovoľného" testovania a my sme opäť zapadli do škatuľky východných demokratických krajín niekde medzi Bielorusko a Azerbajdžán. Dobrovoľným testovaním sa inšpirovalo aj susedné Rakúsko. Matovič sa búšil do pŕs, že susedné krajiny si z nás berú príklad a celému svetu vytruboval, ako na to. Žiaľ, aspoň rakúsky kancelár úplne nepochopil Matovičove poňatie slova dobrovoľný. Lebo tak jak sa testuje napríklad vo Viedni, že príde zanedbateľné percento obyvateľstva a zvyšok na to hodí salám párky - je podľa Matovičových slov nerentabilné. Snažil sa mu niekto vysvetliť, že tých testov netreba nakúpiť hneď 10 miliónov?

2. Matovič vidí dve riešenia zníženia počtu nakazených. Jedným je lockdown. Druhým je plošné testovanie. Preto zaviedol v krajine lockdown, aby mohol plošne testovať a následne ten lockdown ponechať, ALE! najlepšie na tom je, že sa vyhráža, buď bude ďalšie plošné testovanie alebo musí prísť lockdown! WTF? Na Slovensku sú pravidlá rovnaké (ak nie prísnejšie) ako v rakúskom lockdowne, alebo v českom lockdowne, rozdiel je možno v niektorých nuanciach. Keď to, čo je na Slovensku už od jesene nemáme nazývať lockdown, tak ako má potom vyzerať ten lockdown, akým sa nám pán premiér vyhrážal? Drona s kamerou nad každým domom a pred každou bránou ozbrojenec?

3. Mikulášské plošné testovanie nakoniec nebolo a pán premiér zdá sa, z tejto myšlienky nateraz upustil. Máme tu však komédiu so školami. Náš chorý pánko premiérko podmieňuje znovuotvorenie škôl pravidelným testovaním malých detí, ktorých sa covid týka najmenej. S týmto samozrejme nesúhlasia riaditelia škôl, učitelia, rodičia, ale hlavne ani minister školstva (tomu zodpovednosť úplne vytrhol z rúk, spravil si z neho šaška, ktorý mu musí jeho choré nápady odkývať) a ďalší koaliční partneri. Školy jednoducho na to podmienky nemajú a je to úplne chrapúnske, nútiť k takýmto manévrom zrovna malé deti. To môže byť pre introvertnejších jedincov trauma na celý život. A aj napriek negatívnemu testu si určite nebudú môcť zložiť tie nechutné utierky, čo je chrapúnstvo najvyššieho stupňa...

4. Už beztak predčasne zavedený núdzový stav sa bude predlžovať evidentne donekonečna. Už si v parlamente odklepli reformu ústavného práva, ktorá im to umožní. Z Ústavného súdu si taktiež robia bezvýznamnú inštitúciu bez reálnych kompetencií. Nečakal som, že deštrukciu slovenskej demokracie zažijem takto skoro a takýmto rýchlym spádom.

5. A aký je výsledok? Zajtra sa na Slovensku budú otvárať reštaurácie a posilovne bez vládneho povolenia. Skrachovaní majitelia majú už dosť a už nemajú viac čo stratiť, keďže povolenia by sa od vlády tento rok zrejme nedočkali. Pán premiér žijúci si vo svojom vymyslenom svete sa však k tomu vyjadril, že pandemická situácia je na Slovensku vážna a toto je veľmi nezodpovedný krok, ktorý bude mať následky. Vo všetkých okolitých krajinách sa po zrazení počtu nakazených automaticky uvoľňuje, je vtipné sledovať slovenské správy v televízii, kde hlásia, že v krajinách X, Y, Z klesol počet nakazených a automaticky sa tam budú (ešte k tomu v lockdowne!) uvoľňovať opatrenia, napr. ako prvé sa budú otvárať školy a uvažuje sa o otvorení reštauračných zariadení. Len u nás je pandemická situácia veľmi vážna a just sa nič otvárať nebude (nakoľko u nás predsa lockdown nie je). Kto sa pri tom cíti viac debilne, ten moderátor, divák alebo nebodaj Matovič? Prečo je v SR stále tá situácia taká veľmi vážna a to aj napriek tomu hyperužitočnému plošnému testovaniu? Pánko premiérko ďalej prehlasuje, že musíme mať nad tým pevnú ruku, inak tu zavládne anarchia. No ja by som oveľa radšej bral tú anarchiu ako bandu kreténov (resp. jedného kreténa s neobmedzenou mocou) na čele. Som presvedčený, že ľudia sa vedia najlepšie manažovať, keď im do toho nikto nekecá.

6. Ďalším výsledkom kreténizmu nášho premiéra je, že z nedávneho prieskumu pre TV Markíza (opravte ma, ak sa mýlim) vyšlo, že 53% respodentov si želá referendum o nových voľbách.

7. Sú ale stále aj takí, čo pred týmto kreténizmom zatvárajú oči a oslavujú Matoviča za jeho boj s údajnou korupciou a mafiou. Bolo by to chvályhodné, lenže on si skôr odstraňuje z cesty prekážky. Diabol vymetá Satana. Skôr ako čestný boj s korupciou mi to pripomína likvidovanie jedného mafiánskeho klanu druhým. A to ten Matovič veru nie je čistý ani v tomto smere, už tá zákazka na testy je maximálne podivná, to nehovorím o jeho starších kauzách a o okolnostiach otvorenia školy zrovna pre jeho dve dcéry sa tu radšej ani nebudem rozpisovať...
Mussolini tiež vykynožil mafiu v Taliansku a niektorí Taliani ho za to možno dodnes oslavujú, to sú presne takí istí ľudia, ktorí oslavujú na Slovensku Matoviča ale úplne im uniká, že namiesto mafie tu teraz bude fašizmus.

8. Áno. Keby som mal Matoviča nejako politologicky definovať, je to jasný fašista.

9. Keby som ho však mal diagnostifikovať zo psychologického hľadiska, je to jasný egocentrický narcis s histriónskou poruchou osobnosti.

10. Pýtate sa, prečo mu toto všetko prechádza, veď predsa vo vláde nie je sám? No, túto otázku si kladiem aj ja. V civilizovanej krajine by takýto premiér bol roztrhaný zaživa. Keby toto robil Orbán v Maďarsku, tak by tam už bola humanitárna interferencia z OSN. Ono nie že by jeho správanie nikoho z vlády nesralo, veď otvorene nadáva svojím koaličným partnerom a dokonca ide aj po ľuďoch z vlastnej strany. Lenže nikomu sa akosi nechce povaliť vládu, lebo by sa k moci znova mohol dostať zlý skorumpovaný Fico. To o Ficovi je možno pravda, ale pochybujem, že ten by si toto k vlastným občanom dovolil.

11. Občas dá nejakú tvrdšiu kritiku voči Matovičovej osobe aj pani prezidentka. Tvrdšia je však silné slovo, tá kritika z jej strany je veľmi nevýrazná. Ukazuje sa, že v týchto časoch máme asi najslabšiu hlavu štátu v históriu. Tu už asi nenájdeme nikoho kompetentného. Ako prezidentka by voči takejto deštrukcii štátu mala zaujať tvrdý nekompromisný postoj, nie len nejakú občasnú jemnú kritiku.

12. Napriek tomu som aj rád, že sa to takto vyhrocuje. Čím viac to hrotí, tým rýchlejšie pôjde dole a snáď sa slovenský národ konečne poučí a už si nezvolí takého psychicky narušeného lúzra len na základe sľubov boja proti korupcii a mafii.

P.S. Na začiatku spomínam Andyho Babiša. No čo by som dal ja za to, keby sa vrátil na Slovensko a robil by premiéra radšej u nás. Až taká je situácia zúfalá.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neříkám, že je to můj favorit a mohl by se chovat lépe, ale tak podívejte, u nás to není o nic lépe… poslední
Jozeffk 22.02.2021 12:11
Jozeffk

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru