Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Shangai Fortress a The Beast

"historické" udalosti, ktoré sa v skutočnosti odohrali s odstupom storočí, ale v seriály je to len pár rokov max.

Videl jsi to vubec ?
Kdyz byl Ragnar v Angli poprvé pri prvni raidu bylo mu ~ 18-20Let, kdyz se tam vratil naposled, byl to uz stary dedek ktereho hodili do propasti s hady. O nekolik let pozdeji ho sli synové pomstit a zacali raidy a obsazeni Est-Anglie, kolik ubehlo let, 3 roky ? Né, skoro jedno stoleti, kdyz uz jeho syn Bjorn je stary a fousaty.
Mimo to boje v anglii se spis historicky tykaji Ivara Ragnarsona, né Ragnara.

ktorých počty sa neustále obnovujú

Nic se neobnovuje, ale na raidy vyjizdi vice vikingu (jarlové) z vice kraju, tzv "velka vikingska/pohanska armada" nebyly to jen danove nebo nejaka parta z jednoho mesta jako na zacatku.

Aspoň si naštudujem, ako sa mohli obliekať, aké mali zbroje, a neoblečiem ich do heavy-metalovej kože a nahodím im úplne absurdné frizúry

Vikingove se hlavne oblikali do kuzi, jelikoz mimo zmedelstvi se zivili lovem a kuzi pouzivali navsechno.

Takle jsou oblikani v tvem autentickém The Norsemen :
PS: Zbrane urcite vsichni nemeli mece tak jako na obrazku toho The Norsemen, ale casto sekery (ale i vidle, kopi) ktere casto pouzivali jak na praci, tak na boj, jelikoz Vikingove nebyly jen rybari ale i zemedelci, "ocelove nabrousene mece" urcite pred 700 stoletim nemeli. To same plati i pro hygienu.

The Norsemen
[1763.jpg]
Vikingové : (Serial je puvodem z "HISTORY Chanel" https://www.aenetworks.tv/, na jejich stranakch je jejich styl oblikani, zbrane atd detailne rozebran na zaklade hitorickych nalezu. Rozdil v malbach, obleceni je dle puvodu : Danové, Norové, RUS ..)
Odkaz na HISTORY Chanel Vikingové "vysvetleni" : https://www.history.com/topics/exploration/vikings-video
[vikings.jpg]

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat