Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Shangai Fortress a The Beast

a to do toho nepočítám zbroj a vývoj vikingskych lodí

Nejde mi ani tak o historické udalosti. Tie sú okrem iného časovo úplne skomprimované, prakticky tam zobrazujú "historické" udalosti, ktoré sa v skutočnosti odohrali s odstupom storočí, ale v seriály je to len pár rokov max. desaťročia a za všetkými stáli tí istí traja bratia. Nechápem, prečo v prvej časti uvádzajú exaktný rok (tuším niečo okolo r.700 ale nie som si istý), keď si z letopočtov spravili úplný kolotoč. A to vidíme aj na ich zbroji. Vikingovia oblečení ako motorkári s účesmi amerických Indiánov a anglo-sasi v talianskej zbroji z obdobia neskoršej renesancie, ktorých navyše vikingovia (ktorých počty sa neustále obnovujú) rozsekajú vo svojich heavy-metalových outfitoch na počkanie. Takže áno, zbroj do toho fakt nepočítaj, lebo práve tá je na tom najhoršia.

Ja nehovorím, že to má byť dokument, nejakú umeleckú licenciu akceptujem, ale keď idem natočiť seriál o vikingoch, tak si o nich zistím aspoň základné info, nie? Aspoň si naštudujem, ako sa mohli obliekať, aké mali zbroje, a neoblečiem ich do heavy-metalovej kože a nahodím im úplne absurdné frizúry, len aby to pôsobilo čo najviac coool a potom to vydávam za historický seriál o vikingoch. Je to proste bullshit a nedá sa na to pozerať. Keby som mal točiť seriál o druhej svetovej vojne, tak by mi tiež asi neprešlo, keby som pri obliehaní Leningradu využil útočné drony a sovietski vojaci by bojovali v moderných uniformách talianskych karabinierov.

Ale možná by jsi preferoval Thora s kladivem jak hází blesky.

WTF? To si si na základe mojich nárokov na autenticitu vyvodil ako?

Tak to je škoda s tými Barbarmi, už sa na to nejaký týždeň chystám a teraz si ma trochu odradil. Ale podľa toho čo píšeš máme iné štandardy na autenticitu a naopak mne sa to bude možno ľúbiť. :-D Ale tuto ti verím, bude to určite shit, už z traileru cítim zas len nejaký cool pakvil s klišé fantasy rekvizitami.

EDIT: ROMA EMPIRE nepoznám, tak díky za tip. Kuknem sa na to.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat